Licentie

Windows MultiPoint Server Premium

Microsoft Windows MultiPoint Server is een speciale versie van Windows Server, bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld klaslokalen.

  • Deel tegelijkertijd 1 computer
  • Een host dienst max 10 clients
  • Voor gebruik in bijvoorbeeld klaslokalen

Handig voor in de klas

Elke leerling heeft zijn eigen Windows-omgeving (multi-touch afhankelijk van hardware en verbinding) en de leerkracht kan deze via het nieuwe MultiPoint Dashboard beheren: meekijken, demonstreren, blokkeren, overnemen en chat sessies starten. 

Dit is een aanvullend product, om deze licentie te mogen afsluiten, dien je ook in het bezit te zijn van het basispakket van Microsoft. 

YouTube kanaal met informatie over de MultiPoint server >

Meer informatie over MultiPoint Server Premium

Microsoft Windows MultiPoint Server Premium ondersteunt tot maximaal 10 clients, 1 processor socket en 32GB geheugen op de host PC en biedt geen ondersteuning voor Active Directory en virtualisatie. Naast een Microsoft Windows MultiPoint Server serverlicentie voor de host PC is een Windows Server User- of Device- CAL (het recht om aan de pc/server te mogen hangen) altijd vereist voor elke client. Voor elke client die gebruik maakt van een Windows MultiPoint Server instance op de host PC is tevens een Microsoft Windows MultiPoint Server User of Device CAL vereist.

Voor de MultiPoint Premium Server- zijn CAL's voor Windows Server en Remote Desktop Services (RDS) vereist. Deze CAL licenties zijn afgedekt in het basispakket. Je hebt dus geen losse CAL’s meer nodig naast deze serverlicentie.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)