Licentie

Windows Server Datacenter - multidownload

Dit zijn downloads voor Windows Server Datacenter. Je kunt kiezen uit verschillende versies, talen en platformen.

 • Downloads voor Windows Server Datacenter
 • Te draaien op een ongelimiteerd aantal virtuele machines
 • Keuze uit verschillende versies

De Datacenter editie is geschikt voor hybride en private cloud-omgevingen met een hoge dichtheid. Het biedt onbeperkte OSE-containers, een nano-server, nieuwe opslagfuncties (zoals Storage Spaces Direct en Storage Replica) en nieuwe afgeschermde virtuele machines.  

Je mag met deze download een ongelimiteerd aantal virtuele machines draaien. Andere mogelijkheden van Windows Server Datacenter zijn: 

 • Onbeperkte Hyper-V-containers tot je beschikking; 
 • Hyper-V inclusief Shielded Virtual Machines; 
 • Network controller;
 • Ongelimiteerd aantal containers (van welk type dan ook); 
 • Host Guardian Hyper-V Support. 

Verschillen Windows Server Datacenter en Standard 

Windows Server Datacenter heeft extra mogelijkheden ten opzichte van Windows Server Standard. Bijvoorbeeld voor Storage Replica, virtualisatie op netwerkniveau en afscherming van virtuele machines. De Datacenter editie is bedoeld voor grote organisaties die werkstromen in de cloud willen zetten of oude Windows-applicaties opnieuw willen laten draaien en naar Open Source Apps willen verplaatsen.  

Versies van Windows Server Datacenter in deze download 

In deze multidownload vind je de software voor Windows Server Datacenter in verschillende versies (verschillende jaartallen, aantal bits, talen en/of platformen). Na de bestelling kies je zelf welke download je precies nodig hebt. 

Is er een nieuwe versie beschikbaar? Dan zie je deze automatisch verschijnen in de multidownload. We raden aan om altijd de nieuwste versie te gebruiken. In sommige gevallen kun je ook kiezen voor een eerdere versie. 

Let op: je hebt altijd een geldige Windows Server Datacenter licentie nodig om deze download te gebruiken. De Windows Server Datacenter licenties gaan per twee fysieke processoren per server. 

Verschillende releases van Windows Server 

Er zijn de afgelopen jaren meerdere releases geweest van Windows Server. De eerste versie dateert van 2003 en de meest recente versies zijn 2019 en 2022. Iedere release heeft nieuwe kenmerken. Omdat deze licentie Software Assurance (SA) bevat, ben je vrij om te kiezen welke versie je gebruikt. 

Let op: versie 2008 wordt niet meer ondersteund. Wij raden aan de meest recente versies (2019 en 2022) te gebruiken. 

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Windows Server Datacenter - 2 Core Licentie