Licentieoverzicht

Teams Rooms

Met Teams Rooms creëer je een complete en veilige vergaderruimte voor hybride vergaderingen of lessen.

  • Werk hybride samen zonder gedoe
  • Ook geschikt voor hybride lesgeven
  • Licentie die je toewijst aan je Teams Rooms apparaat

Waarom een Teams Rooms apparaat?

Binnen de onderwijsinstelling wordt er vast weleens hybride samengewerkt. Bijvoorbeeld bij een vergadering waar zowel medewerkers vanuit huis, als vanaf kantoor deelnemen. Of wanneer een leerkracht thuis lesgeeft, terwijl de leerlingen op school zijn. Dat werkt niet altijd even prettig. Als iedereen in dezelfde ruimte meedoet met een eigen laptop, ontstaan er echo’s en piepgeluiden. Of je hoort jezelf dubbel en moet microfoons continu aan- en uitzetten…

Met Teams Rooms voorkom je dit allemaal en creëer je een complete én beveiligde vergaderruimte die dient als een soort ‘hub’ (centrale plek) voor hybride samenwerkingen. Via het touchscreen-apparaat bedien je het beeld en geluid. Het systeem zelf beheer je eenvoudig via het Teams Admin Center. Je kunt er ook mee bellen (via het telefoonsysteem van Teams).

Tip: lees meer over hybride lesgeven en bekijk onze handleiding: hybride lesgeven via Teams.

Teams Rooms Basic en Pro

We bieden de volgende Teams Rooms licenties aan:

Je kunt maximaal 25 Basic-licenties kosteloos in je eigen tenant bestellen. Heb je er meer nodig? Dan bestel je voor deze extra licenties de Pro-variant. Bekijk de exacte verschillen tussen de twee varianten.

Let op: voor de licenties heb je een Teams Rooms apparaat van Microsoft nodig.

Wij maken momenteel gebruik van de (oude) Standard-licentie, waarom zou ik een nieuwe variant bestellen?

De Standard-licentie is verouderd, dit is nu een legacy-licentie. In ons contract blijven deze ‘verlopen’ licenties geldig tot 31 december 2026, omdat het Microsoft contract dan afloopt. Je kunt deze Standard-licentie dus blijven bestellen en gebruiken tot en met 31 december 2026. Maar: je werkt dan wel met een verouderde SKU (product)! Dat is de afweging die je moet maken. Daarbij kun je met de gratis Basic-licentie misschien ook al uit de voeten.

In hoeverre verschillen de nieuwe varianten met de Standard-licentie?

De gratis Basic-licentie bevat minder functionaliteiten dan de lopende Standard legacy-licentie. De Pro-licentie bevat juist méér functionaliteiten dan je nu hebt. Het is dus raadzaam om goed te kijken aan welke functionaliteiten je genoeg hebt. Op basis daarvan kies je welke variant daar het beste bij aansluit. Bekijk de exacte verschillen tussen Teams Rooms Basic en Teams Rooms Pro.

Je kunt maximaal 25 Basic-licenties kosteloos in je eigen tenant bestellen. Heb je er meer nodig? Dan bestel je voor deze extra licenties de Pro-variant.

Wij hebben Teams Rooms apparaten gekoppeld aan een A3-licentie, wat moet ik nu doen?

Vanaf 1 juli 2023 kun je Teams Rooms apparaten en Surface Hubs (resource accounts) niet meer koppelen aan een gebruikerslicentie (A3). Deze aankondiging vind je ook in het berichtencentrum binnen je tenant onder post MC546934 en in deze blog.

Je hebt daardoor vanaf 1 juli een Teams Rooms Basic-licentie (gratis) of Pro-licentie nodig die je kunt toewijzen aan het apparaat. Weet je niet zeker welke licentie is gekoppeld aan een Teams Rooms apparaat? In het Teams Admin Center controleer je dit met behulp van deze stappen. Onderneem op tijd actie, zo voorkom je dat het apparaat na 1 juli 2023 niet meer werkt!


Je kunt de volgende producten bestellen: