Home

Microsoft 365 A5 Security

Microsoft 365 Security is een bundel die gericht is op de veiligheid van je Office 365 apps, identiteiten en apparaten. De Microsoft 365 A5 Security bundel biedt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden bij verdachte situaties. Het neemt een beheerder tijd uit handen omdat er automatisch gereageerd wordt op bedreigingen en aanvallen zoals phishing en Zero-Day Malware.

Microsoft 365 A5 Security heeft van zowel Office 365, als EM+S als Windows functionaliteiten waarmee het een betaalbaar allround beveiligingspakket is, welke als prima opstap dienst bij je standaard Microsoft basispakket. Voor als je nét even iets meer wenst, maar nóg niet gelijk alles van de hele Microsoft 365 A5 bundel wenst.

Inhoud van Microsoft 365 A5 Security: 

De Microsoft 365 A5 Security bundel bestaat uit de volgende onderdelen:

securityWij lichten deze producten hieronder meer toe:

 • Microsoft Defender for Office 365 Plan 2
  Dit is een meer automatische bescherming tegen (real-time) aanvallen van buitenaf, waarbij je dus zonder tussenkomst van menselijke handelingen nóg sneller en daardoor beter op bedreigingen kunt reageren op je gebruikers en data. Ook kun je hiermee zelf een zogenaamde phishing-campagne versturen naar je medewerkers om inzicht te krijgen hoe groot risico je loopt met aanvallen van buitenaf. Klik hier om meer te lezen.

 • Microsoft Defender for Endpoint
  Dit is een aanvulling op de standaard Windows 10 Defender Antivirus, waarmee bedreigingen nóg minder kans krijgen. Het is gebaseerd op risico’s op basis van geavanceerde gedragsanalyses (gebruikers) en machine learning. Microsoft Defender for Endpoint onderzoekt en herstelt dingen automatisch en geeft je hier ook realtime inzicht in. Meer informatie vind je op deze pagina.

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Een gebruiker die een word bestand opent en er ineens op de achtergrond een script gaat draaien. Dit past niet bij elkaar en dit zal gelijk stopgezet worden.

 • Microsoft Defender for Identity
  Microsoft Defender voor identiteiten (voorheen Azure ATP), is een cloud-gebaseerde beveiligings oplossing die gebruikmaakt van jullie on-premises Active Directory signalen voor het identificeren, detecteren en onderzoeken van geavanceerde bedreigingen, gemanipuleerde identiteiten en schadelijke Insider-acties. Alles rondom de identiteiten (gebruikers) van je omgeving.

 • Microsoft Cloud App Security
  Met Microsoft Cloud App Security kun je onveilige apps weren en bijhouden welke apps gebruikt worden door medewerkers.

 • Azure AD Premium Plan 2
  Azure AD Premium Plan 2 biedt nóg meer identiteitsbeveiliging en Privileged Identity Management:

  Alles van Azure Active Directory (AD) Premium Plan 1
  Azure Active Directory Premium Plan 1 is het online identiteit- en toegangsbeheersysteem van Microsoft. Het managet de gebruikersaccounts en is de basis van je informatiebeveiliging en privacybeleid. Plan 1 biedt functionaliteiten zoals Single Sign On (SSO), rapportages over de beveiliging, Self-service password reset.

  Access Reviews
  Via toegangsbeoordelingen beheer je groepslidmaatschappen, toegang tot toepassingen en roltoewijzingen. Zo weet je zeker dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot datgene wat toegestaan is.

  Privileged Identity Management
  Met PIM beheer je toegang tot belangrijke Microsoft diensten, maar ook controleer en bewaak je deze. Denk aan diensten als Azure AD, Azure, de Microsoft 365 Online diensten, Eindpuntbeheer (intune) etc.

  Azure Identity Protection
  Azure Identity Protection is een hulpprogramma dat automatisch risico’s detecteert en oplost op basis van de identiteit van een gebruiker.

  Risk-based conditional Acces
  De automatische identiteitsbeveiliging zorgt ervoor dat een gebruiker bijvoorbeeld direct geblokkeerd wordt zodra er ingelogd wordt vanuit verschillende landen. Met Microsoft 365 A3 moet een beheerder dit handmatig doen. Met deze A5-licentie gebeurt dit automatisch. Het gaat hierbij om risicovolle toegang beperken.

  Entitlement Management
  Met Entitlement Management automatiseer je toegangsverzoeken, toegangstoewijzingen, beoordelingen en vervaldatums voor gebruikers binnen je organisatie.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl