Ondersteuning en Advies

Microsoft 365 implementaties

Heb je hulp bij nodig bij de implementatie van Microsoft 365? Hier ondersteunen we je graag bij. We hebben al honderden onderwijsinstellingen geholpen. Onze kunde is breed: denk aan de implementatie van bijvoorbeeld Endpoint Manager (Intune) voor het beheer van apparaten of de inrichting van een Azure Active Directory met Single Sign-on. Ook gaan we graag aan de slag met de migratie van een klassieke naar moderne SharePoint of het veiliger inrichten van je omgeving.

Op basis van een vastgesteld plan maken we de vertaling naar:  

 • Architectuur;
 • Identity management;  
 • Apparaten;
 • Toepassingen;  
 • Connectiviteit;  
 • Beheer en organisatie;  
 • Privacy en security.  

Bovendien helpen we je de nieuwe omgeving succesvol te implementeren. Daarbij ligt de nadruk van onze kennis van Microsoft 365, waaronder Teams, Azure Active Directory, SharePoint Online en OneDrive.

Lees hoe Mosa Lira aan de slag ging met SharePoint >

APK-keuring voor uw Microsoft 365 omgeving

Voldoet mijn omgeving aan de beveiligingseisen? Wordt er gesynchroniseerd op persoonlijke apparaten door gebruikers, en is dat wel veilig? Het zijn terechte vragen die we regelmatig horen op scholen of bij besturen.

Als antwoord hierop hebben we de Microsoft 365 APK ontwikkeld. Een van onze adviseurs komt dan een dag bij je langs om te controleren of je omgeving goed en veilig ingericht is. Na afloop ontvang je een rapport waarmee je direct aan de slag kunt ter verbetering en beveiliging van je omgeving.

Er zijn ook volop (school)besturen die werken met zowel Microsoft als Google. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Teams op een Chromebook door leerlingen. Of met een Gmail-account inloggen op Office 365. Ook in dat geval kunnen we je adviseren en ondersteunen.

Voorbeelden van migraties en implementaties

De volgende migraties en implementaties hebben we onlangs uitgevoerd:  

 • Het overzetten van alle documenten van de gezamenlijke server naar SharePoint Online en OneDrive.  
 • De implementatie van Teams voor het gehele bestuur. 
 • Uitrollen van Teams naar alle leerlingen die werken op Chromebooks. 
 • De overstap van een klassieke SharePoint Online naar een moderne SharePoint Online omgeving.  
 • Inrichten van een Azure Active Directory en Single Sign-on koppelen aan andere doel- en bronsystemen.  
 • Endpoint Manager (Intune) implementeren voor het beheer van alle pc’s, laptops en iPads in het netwerk.
 • Van een on-premise infrastructuur overgestapt naar Microsoft 365, inclusief alle bestanden, e-mails, identity management en apparaatbeheer.  
 • Het inrichten van het privacy- en beveiligingsbeleid in Microsoft 365, waaronder Advanced Threat Protection, e-mail encryptie, Data Loss Prevention en Multi Factor Authenticatie.  
 • Federeren van Azure AD met Google AD zodat leerkrachten en leerlingen met een account op beide platforms kunnen inloggen. 

Beheer van je omgeving

Na de implementatie dragen wij het beheer over aan jullie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat (school)besturen zelf de regie hebben op hun omgeving. Wel adviseren we hierin graag en helpen je de juiste keuzes te maken. Hierdoor zorg je ervoor dat je een goede gesprekspartner blijft met je netwerkleverancier. Ook geven we beheerderstrainingen die je helpen bij beheerstaken. 

 
Onze consultants hebben veel kennis over en ervaring met implementaties, migraties en beheer van Microsoft 365 in het onderwijs en kunnen je hierbij goed ondersteunen. Ze hebben zelf voor de klas gestaan en zijn verantwoordelijk geweest voor ICT binnen de school. Daardoor weten ze goed de aansluiting van de technologie op het onderwijs te maken. 

Bij ieder project starten ze met een basisinrichting: het goed en veilig inrichten van je Identity management met behulp van Azure Active Directory. Bestanden worden overgezet en opgeslagen in SharePoint en Teams. Ook zorgen ze voor de migratie van e-mail, mocht dit nog niet in Microsoft 365 zitten. Daarnaast adviseren ze je bij de inrichting van Endpoint management (Intune) om alle apparaten te beheren binnen de Microsoft 365-omgeving.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl