Informatiebeveiliging

Inrichting en advies: Cloud back-up

De laatste jaren hebben we steeds meer te maken met hacks en ransomware. Ook onderwijsinstellingen zijn hier regelmatig slachtoffer van. Met een back-up herstel je de data wanneer deze verloren gaat. Het is een essentieel onderdeel in je beveiligingsplan. Onze consultants adviseren je graag over verschillende back-up oplossingen en bieden ondersteuning bij de eerste inrichting.

Ook als je werkt in de cloud 

Wat als er binnen jouw onderwijsinstelling Teams gesprekken, rapportcijfers of andere priv√©bestanden kwijtraken? Een back-up van deze gegevens hebben is dan wel handig. Ook als je werkt in de cloud. Microsoft 365 en Google Workspace zijn allebei namelijk niet verantwoordelijk voor back-ups. Deze moet je zelf verzorgen. Lees meer over de noodzaak van back-up.

Advies over back-up 

Denk jij na over back-up? Onze consultants geven graag advies. In een voortraject ondersteunen zij met overwegingen en keuzes zoals: welke data wil je opslaan en hoe gemakkelijk wil je deze data kunnen uitbreiden? En: wil je een back-up per gebruiker of van de gehele omgeving? Aan de hand van zulke overwegingen vinden jullie de back-up oplossing die goed bij de onderwijsorganisatie past. 

Inrichting omgeving 

Heb je een back-up oplossing aangeschaft, maar weet je nog niet zo goed hoe je nu verder moet? Onze consultants kijken met je mee. Ze helpen met de eerste inrichting van de back-up omgeving en geven tips over hoe je de back-up maakt en de data herstelt. 

Meer ondersteuning en advies

Onze consultants zijn breed inzetbaar en ondersteunen je graag. Ze hebben zelf voor de klas gestaan en werken al ruim 25 jaar met Microsoft. Hierdoor zijn ze als geen ander in staat onderwijs en ICT samen te brengen en zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer over onze ondersteuning en advies

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Onze consultants

Jan en Maurits zijn breed inzetbaar en helpen je graag.