Microsoft 365 omgeving

Inrichting en advies: SharePoint

Met een SharePoint-communicatiesite zend je informatie uit naar een breed publiek. Zo kun je bijvoorbeeld een portaal of intranet voor je onderwijsinstelling maken, waarin het bovenschoolse nieuws of nieuws uit de school wordt gedeeld met elkaar.

Onze consultants richten graag een SharePoint-communicatiesite voor jullie in. In deze site kun je contactinformatie, goedgekeurde documenten (zoals handboeken of contracten) of snelkoppelingen naar externe programma's opslaan. Mogelijk zelfs voorzien van Single Sign On (SSO). Ook kan de startpagina van het portaal worden geïntegreerd in Teams. Medewerkers kunnen dan kiezen of ze de SharePoint-omgeving via de browser of via Teams benaderen.

De experts achterhalen, door tientallen eerdere implementaties, snel waar de behoefte zit bij (de verschillende afdelingen van) jullie onderwijsinstelling. Deze behoeften vertalen zij naar conceptversies. De projectgroep kan snel meekijken en wijzigingen doorvoeren.  

Inrichting en advies van SharePoint: wat levert het op?

Na de SharePoint-inrichting hebben jullie beschikking over een portaal of intranet. Redacteuren kunnen op een makkelijke manier content aanleveren en collega's hebben altijd toegang via Teams, een browser of mobiel apparaat. De inrichting is één, maar onze consultants dragen met hun onderwijsroots de kennis ook graag over aan de bovenschoolse ICT'er of de afdeling Communicatie. Tijdens én na het project.

Cals Kompas: ”De consultants hielpen ons bij een nieuw SharePoint portaal.”

Meer ondersteuning en advies

Onze consultants zijn breed inzetbaar en ondersteunen je graag. Ze hebben zelf voor de klas gestaan en werken al ruim 25 jaar met Microsoft. Hierdoor zijn ze als geen ander in staat onderwijs en ICT samen te brengen en zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer over onze ondersteuning en advies

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Onze consultants

Jan en Maurits zijn breed inzetbaar en helpen je graag.