Training

Microsoft 365 beveiligen

Tijdens deze training leer je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inrichten met de functionaliteit die standaard in de A3 licentie zit. We plaatsen steeds meer data in Microsoft. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven en de software biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden?

Wat komt er deze bijeenkomst aan bod?

 • Ontdek de mogelijkheden van de Microsoft A3 licentie om je interne data te beveiligen
 • Richt direct verschillende beveiligingsmogelijkheden in voor je eigen omgeving en weet hoe je deze b
 • Extra functionaliteiten van de A5 licentie komen ook ter sprake

Doel van de training Microsoft 365 beveiligen

Tijdens deze training leer je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk in te richten. Tijdens deze dag ga je in je eigen omgeving aan de slag om Defender for Office 365 in te richten, hiermee beveilig je mailboxen door onder meer bijlagen en linkjes te laten controleren. Ook richt je Azure Information Protection in: voor de versleuteling van berichten en documenten door middel van labels. Daarnaast stel je Data Loss Prevention in waarmee je voorkomt dat je data kwijtraakt door bijvoorbeeld ransomware of door fouten van gebruikers.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor Microsoft 365 beheerders, maar ook geschikt voor iedereen die zich (op afstand) bezighoudt met ICT. Zoals beleidsmedewerkers, BIC'ers, gesprekspartners voor netwerkbeheerders, informatiemanagers etc.

Resultaten van de training Microsoft 365 beveiligen

Aan het einde van de dag:

 • heb je zowel Defender voor Office 365 (voorheen ATP), Azure Information Protection (AIP) als Data Loss Prevention (DLP) volgens de Microsoft richtlijnen ingericht in je omgeving;
 • ben je in staat bovengenoemde producten zelf te beheren en door te ontwikkelen;
 • ben je bekend met Self Service Password Reset en weet je dit aan te zetten;
 • ken je de gevaren van het delen van bestanden en weet je welke toepassingen uit Microsoft 365 je in kunt zetten om ervoor te zorgen dat documenten veilig gedeeld worden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Aantal deelnemers

Het minimale aantal deelnemers van deze training is acht personen. Wanneer er minder deelnemers zijn, dan zal de desbetreffende datum worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Hierover worden deelnemers tijdig geïnformeerd.

Review

Prettig om tijdens de training ook direct je eigen Microsoft 365 omgeving aan te passen en te verbeteren."

Karin Joustra - Basisschool de Buitenkans

Training in het kort

 • Volgende training
  donderdag 14 maart
 • Duur
  van 9.00 tot 17.00 uur
 • Niveau
  Basis
 • Prijs
  500,-

Trainer

Maurits Knoppert


Aanmelden

Schrijf je in - Microsoft 365 beveiligen

 1. 14 maart 2024

  van 9.00 tot 17.00 uur APS IT-diensten

Waar en wanneer kan ik deze bijeenkomst volgen?

Links zie je waar en wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Volg je liever samen met je school of bestuur een op maat gemaakte training over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een training op maat.