Home

Schooldashboard: integraal instrument voor onderwijskwaliteit

Als school(bestuur) moet je steeds meer verantwoording afleggen, onder andere aan de onderwijsinspectie. Hier zijn rapportages voor nodig. In het Schooldashboard van Synaxion koppel je belangrijke data uit verschillende systemen met elkaar en maak je rapportages van bijvoorbeeld de leeropbrengsten of het ziekteverzuim. Hierdoor krijg je meer grip op de onderwijskwaliteit, bedrijfsvoering en financiën!

De data uit alle systemen waarin jullie werken is ontzettend waardevol. Je hebt deze gegevens nodig om bijvoorbeeld te verantwoorden of jullie voldoen aan de landelijke normen van de onderwijsinspectie, of om onderbouwde beslissingen te nemen zoals een grote investering.

Alleen: het kost veel tijd om alle gegevens zelf te verzamelen en analyseren. Het Schooldashboard biedt hiervoor uitkomst. Dit is een integraal dashboard waarmee je alle relevante informatie in kaart brengt. Ook maak je hierin overzichtelijke én visueel aantrekkelijke analyses en rapportages. Bijvoorbeeld over het ziekteverzuim, de CITO-scores of de leeropbrengsten binnen de onderwijsinstelling.

synaxion-schooldashboard

Hoe werkt het Schooldashboard?

Het Schooldashboard haalt met behulp van Power BI allerlei belangrijke gegevens op uit verschillende systemen die jullie gebruiken. Denk aan:

  • het leerlingvolgsysteem (ParnasSys, ESIS, Edumpaps, Cito)
  • het HR-systeem en financiële systeem (AFAS)
  • andere systemen zoals KidsVision

De informatie wordt samengebracht in één overzichtelijk hoofddashboard waarbij de belangrijkste KPI’s voor jullie onderwijsinstelling samenkomen. Ook kun je dashboards per domein inrichten. 

Je bepaalt precies wie toegang heeft tot welk dashboard. Zo geef je het bestuur bijvoorbeeld inzicht in de resultaten van alle scholen, zodat zij deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Een directeur ziet alleen de resultaten van de eigen school in. En een financiële medewerker geef je alleen toegang tot het financiële dashboard. Handig: het dashboard is makkelijk te integreren op een website, portaal of Teams. 

Binnen een dashboard maak je overzichtelijke én visueel aantrekkelijke analyses en rapportages. Bijvoorbeeld over het ziekteverzuim, de CITO-scores of de leeropbrengsten binnen de onderwijsinstelling. Deze inzichten kun je gebruiken om bijvoorbeeld te verantwoorden of je voldoet aan de landelijke normen van de onderwijsinspectie, of om onderbouwde beslissingen te nemen zoals een grote investering. 

Wat levert het op?

Met het Schooldashboard:

  • bespaar je tijd, omdat je niet meer op verschillende plekken hoeft te zoeken naar relevante informatie;
  • maak je alle informatie in één oogopslag zichtbaar en deel je deze gemakkelijk met collega’s en externen;
  • blijf je dagelijks op de hoogte van informatie en ontwikkelingen (bijvoorbeeld wanneer er een bepaalde norm is overschreven of behaald);
  • maak je onderbouwde beslissingen en leg je verantwoording af aan anderen;
  • krijg je als bestuurder, directeur of controller meer grip op onderwijskwaliteit, bedrijfsvoering en financiën!

Implementatie en training

Synaxion zorgt voor de technische en functionele implementatie van het Schooldashboard. De dataspecialisten zijn bekend met de systemen binnen het onderwijs en zorgen ervoor dat de data op een gestructureerde wijze voor jullie wordt klaargezet. Dit kan zowel in de cloud als on-premise. Daarnaast krijg je advies over de implementatie met Power BI in combinatie met het Azure platform. Het voordeel hiervan is de integratiemogelijkheid van het dashboard met Microsoft 365. 

Ook organiseert Synaxion een training voor eindgebruikers. Tijdens deze training word je stapsgewijs meegenomen door de dashboards. Na verloop van tijd vindt er een evaluatiesessie plaats, waarin je samen met Synaxion kijkt naar de ervaringen tot dan toe. 

Aan de slag met het Schooldashboard!

Benieuwd of deze oplossing iets voor jullie is? In onze webwinkel vind je meer informatie. Let op: naast een licentie voor het Schooldashboard, heb je ook een Power BI Pro licentie nodig!

Meer over het Schooldashboard

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl