Home

Azure

Van handleidingen tot informatie over de facturering, op deze pagina vind je alle informatie over Azure.

Starten met Azure

Omdat de termen Azure en Azure AD nog al eens door elkaar gebruikt worden, hebben we de onderstaande pagina gemaakt waar we het verschil tussen beide begrippen beschrijven. 

Wat is het verschil tussen Azure en Azure AD?

Wanneer je nog nooit met Azure te maken hebt gehad, kan het best lastig zijn om te begrijpen wat je er allemaal mee kunt. De onderstaande pagina geeft je de handvatten om te beginnen met Azure.

Kennis maken met Azure 

Azure via APS IT-diensten

APS IT-diensten is zowel een Enterprise- als een (indirecte) Cloud Solution Provider (CSP) partner van Microsoft. Hierdoor mogen we Azure met onderwijskortingen en speciale voorwaarden en/of voordelen aanbieden aan scholen en besturen uit het basis- en speciaal onderwijs. Wil je hier meer over weten? Klik dan op het linkje hieronder.

Voordeel via APS IT-diensten

Je kunt via ons Azure diensten aanzetten onder CSP of onder EA. Beide opties hebben verschillende voordelen. Om je te helpen de juist keuze te maken beschrijven we uitgebreid de verschillen op de onderstaande pagina. 

Azure via APS IT-diensten: EA of CSP? 

Hieronder zijn vervolgens de handleidingen te vinden om de koppelingen actief te krijgen.

Azure CSP abonnement koppelen en activeren
Azure EA abonnement koppelen en activeren

Wil je weten waar je de gemaakt kosten terug kunt vinden in de Azure Portal? In onze handleiding beschrijven we alle stappen.

Handleiding: kosten inzien n.a.v. je ontvangen factuur

Handleidingen

Volg de onderstaande handleiding om extra gebruikers te machtigen die de Azure-abonnementen in je tenant mogen inzien en beheren. Dit kan ook nodig zijn wanneer een andere partij (of een andere persoon dan de algemene hoofdbeheerder) Azure-diensten voor je gaat implementeren.

Gebruikers machtigen op je Azure Abonnementen

Volg de onderstaande handleiding om ons als (onderwijs)partner aan je Azure-abonnementen toe te voegen. Dit zijn stappen die je kunt nemen zodra je diensten binnen Azure aanzet.

APS IT-diensten aan uw Azure abonnementen koppelen

Kosten - inzicht en besparen

Omdat Azure geen vaste prijslijst heeft is het lastig om kosten vooraf te bepalen. Om je hiermee op weg te helpen hebben wij deze handleiding gemaakt.

Vooraf Azure kosten bepalen via de calculator 

Op de onderstaande pagina vind je de mogelijkheden om kosten te besparen binnen Azure met Azure Hybrid Benefit en reserveringen.

Kosten besparen met Azure Hybrid Benefit

Om daadwerkelijk kosten te besparen kun je aan de slag met de handleiding 'Kosten besparen binnen Azure'. 

Handleiding: inzicht in je kosten en hoe je kunt besparen binnen Azure

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl