Communiceren: een 21e eeuwse vaardigheid

Laat leerlingen visuele verhalen vertellen met Adobe

Zoek je een leuke manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar Adobe Express! Dit is een leuke toepassing waarmee leerlingen zelf of samen met klasgenoten visuele verhalen vertellen. In de vorm van online video's, posters, webpagina's of collages.

Video's
Maak video's waar je vervolgens voice-overs, animaties, teksten en foto’s aan toevoegt. Geef leerlingen bijvoorbeeld de opdracht om een boekverslag te maken in videovorm, of ga tijdens een les mediawijsheid de dialoog aan met je klas. Bijvoorbeeld over de vraag of je beeldmateriaal van internet zomaar gebruiken voor je eigen film. 

Webpagina's
Maak je een eigen webpagina die je vult met tekst, video, afbeeldingen en linkjes. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een werkstuk maken, maar ook een interactieve presentatie. Een pagina maak je door middel van een template, waardoor het niet alleen voor de oudere leerlingen te gebruiken is, maar ook geschikt is voor de lagere groepen.

Afbeeldingen
Maak posters of andere mooie afbeeldingen. Ontzettend leuk voor een aankondiging van een sportdag of viering bijvoorbeeld. Je kiest zelf de kleuren, achtergrond en lettertypes en kunt gebruikmaken van allerlei filters. 

Adobe Express in jouw klas

Je downloadt Adobe Express eenvoudig op je smartphone. Wel heb je beperkte functionaliteiten als je de gratis versie gebruikt. Met de premium versie beschik je over alle functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om anderen uit te nodigen om samen aan een project te werken. Daarnaast biedt het voor een beheerder verschillende voordelen, bijvoorbeeld in het toewijzen van licenties.

Wil je ook aan de slag met Adobe bij jou op school? Via APS IT-diensten kun je het complete pakket bestellen tegen gunstige prijs en voorwaarden. 

Informatie voor beheerders over Adobe Express

Een beheer kan Express beschikbaar maken voor leerlingen via de Admin Console. We raden aan leerlingen een Enterprise ID te geven. Zijn er al eerder medewerkers aangemaakt met een Enterprise ID? Dan is het domein al gekoppeld. Geef de leerlingen ook een account dat gekoppeld is aan het schooldomein en koppel daaraan het product Adobe Express. Leerlingen ontvangen nu een uitnodiging via de e-mail om aan de slag te gaan. Ze kunnen zelf een account met wachtwoord aanmaken. Goed om te weten: Express is ook geschikt voor gebruik op Chromebooks!

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl