Home

Adobe in het speciaal- en basisonderwijs

Als we praten over Adobe, denken de meesten direct aan fotoshoppen of het bewerken van pdf’s. Maar Adobe biedt nog zoveel meer! Zo zijn er verschillende toegankelijke programma’s voor in het basisonderwijs, bijvoorbeeld voor medewerkers op het bestuurskantoor, leerkrachten én leerlingen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van de programma’s en de Adobe overeenkomst die je via ons kunt afsluiten.

Adobe overeenkomst via APS IT-diensten

Per 1 juli 2023 is er een nieuwe Adobe overeenkomst ingegaan. Deze loopt tot en met juli 2027. Via de overeenkomst bestel je bij ons Adobe licenties voor je onderwijsinstelling die, in vergelijking met de reguliere markt, erg voordelig zijn. Daarbij hebben wij de verwerkersovereenkomst al geregeld en kunnen we je verzekeren dat deze voldoet aan de privacyvoorwaarden voor het Nederlandse onderwijs. Dat bespaart je een hoop uitzoekwerk!

Overeenkomst op basis van fte

De overeenkomst met Adobe gaat uit van het aantal fte. Acrobat Pro DC en Creative Cloud for Enterprise zijn instellingslicenties en kun je alleen bestellen voor het totaal aantal fte van de gehele instelling. Hierbij mag je de factor 1.5 toepassen. Dat betekent dat je de producten mag afsluiten voor maximaal 150% van je fte. Je kunt de producten niet voor minder dan 100% van je fte afsluiten. Meer weten over de Adobe overeenkomst? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Welke licenties kun je via ons bestellen?

Acrobat Pro DC

Met Acrobat Pro DC maak, bewerk én beveilig je pdf-bestanden. Dit is vooral een handige oplossing voor medewerkers op het bestuurskantoor die zich bezighouden met administratieve taken. Zij kunnen toegankelijke pdf’s maken, bestaande bestanden controleren en documenten archiveren. Door de beveiligingsoptie helpt de oplossing ook om te voldoen aan de AVG. Lees meer over Adobe Acrobat Pro DC.

Acrobat Sign

Met Acrobat Sign verzamel je eenvoudig digitale en rechtsgeldige handtekeningen binnen én buiten de school of het bestuur. Ondertekenaars kunnen documenten vanaf iedere locatie en elk apparaat snel ondertekenen. Het ondertekenproces zal zo soepeler verlopen. Ook draag je hiermee bij aan een duurzamere instelling. Acrobat Sign werkt goed samen met Acrobat Pro DC. Lees meer over Adobe Acrobat Sign.

Creative Cloud for Enterprise

Creative Cloud for Enterprise (CCE) is een compleet pakket waarmee je 21e eeuwse vaardigheden zoals creatief denken en mediawijsheid bij leerlingen kan stimuleren. De belangrijkste programma’s binnen CCE zijn Acrobat Pro, Photoshop, Express, Premiere Rush en XD. Lees meer over Adobe Creative Cloud for Enterprise.

Express voor het onderwijs (gratis)

Zoek je een laagdrempelige manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar Adobe Express! Dit is een gratis programma waarmee leerlingen zelf of samen met klasgenoten visuele verhalen vertellen, in de vorm van online video's, posters, webpagina's of collages. Het programma is zeer intuïtief en laagdrempelig! Lees meer over Adobe Express.

Let op: wanneer je gebruikmaakt van een ander Adobe product, zit Adobe Express al inbegrepen in je console en worden er geen extra servicekosten in rekening gebracht. Bestel Adobe Express voor het onderwijs dus alleen als ‘los’ product in onze webwinkel wanneer je geen andere Adobe producten gebruikt! 

Acrobat Services: PDF Services API

De Adobe PDF Services API brengt Adobe Document Services naar al je aangesloten Microsoft applicaties via Power Automate flows. Het is een verzameling van meerdere services waarmee je specifieke uitdagingen kunt oplossen en documentworkflows in meerdere stappen kunt aansturen met SDK's (software development kits) voor Node.js, Java en .Net. Lees meer over Adobe PDF Services.

Software via de Admin Console

Nadat je de overeenkomst hebt afgesloten, ontvang je via ons een uitnodiging voor de aanvraag van de Admin Console. Dit is de beheerdersconsole. Nadat je de aanvraag hebt gedaan, dienen wij deze in bij Adobe. De console biedt de volgende voordelen: 

  • Beheer gebruikers en krijg inzicht in wie wat gebruikt;
  • Geef gebruikers een Enterprise ID op basis van eigen (school)domein;
  • Krijg automatisch toegang tot Adobe Express;
  • Voeg eenvoudig gebruikers toe (handmatig, via Excel .CSV file, gebruikers synchronisatie, API) en koppel producten aan hen;
  • Verwijder gebruikers wanneer ze bijvoorbeeld niet meer werkzaam zijn bij je onderwijsinstelling;
  • De laatste versies van de software worden automatisch geüpdatet.

Wil je aan de slag met de inrichting van de Admin Console? Lees dan onze handleiding. Adobe is voortdurend bezig om de Admin Console te verbeteren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Daarover ontvang je regelmatig bericht vanuit de Console. Bij grote aanpassingen houden wij je op de hoogte.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl