Minecraft in de klas

Minecraft instellen en gebruiken

Willen jullie op school aan de slag met Minecraft? Op deze pagina leggen we uit wat hiervoor nodig is en hoe je de licenties beschikbaar stelt aan gebruikers.

Wat heb je nodig om te starten met Minecraft?

Minecraft Education is onderdeel van het Microsoft basispakket. Je hebt dus A3 licenties nodig om met Minecraft aan de slag te gaan. De gebruikers moeten opgenomen zijn in de Azure AD en bekend zijn in de tenant. Tip: let erop dat ook de leerlingen die Minecraft zijn gekoppeld aan een Microsoft A3 licentie.

Heeft de school nog geen Microsoft 365 tenant? Vraag dan het Microsoft basispakket (voor medewerkers en leerlingen) aan in onze webwinkel en volg de genoemde stappen om een tenant aan te maken en de licenties actief te krijgen.  

Werken jullie met Google?

Ook dan kun je als school aan de slag met Minecraft! Neem hiervoor een kijkje bij de licentie voor Google-scholen die geen Microsoft-technologie gebruiken. 

Licenties beschikbaar stellen en Minecraft installeren

De Minecraft licentie zet je net als alle andere licenties aan bij de gebruikers. In deze handleiding lees je hoe je dit doet. Gebruikers die de licentie hebben, kunnen daarna met hun account inloggen bij Minecraft Education. Zij vinden Minecraft Education in de Windows Store of via een download op de Minecraft website. Meer weten? Kijk dan op de website van Microsoft

Werken jullie op Chromebooks?

Er zijn verschillende soorten Chromebooks. Op Chromebooks die samenwerken met Android, kun je Microsoft apps zoals Minecraft Education installeren via de Google Play Store. Hoe je dit precies doet, lees je in deze handleiding

Tip: bekijk hieronder het webinar over hoe leerkrachten Minecraft kunnen toepassen in de klas. De sprekers gaan ook in op het gebruik van Minecraft op Chromebooks. 

 

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl