Home

ICT'er in het onderwijs over iBabs

Stichting Wijs! Zocht een oplossing voor het structureren van vergaderingen en kwam toen bij iBabs uit. Door deze oplossing staan alle vergaderingen, besluiten en acties binnen het bestuur nu op één plek. Hieronder lees je waarom de stichting voor iBabs koos en wat de oplossing hen tot nu toe heeft gebracht.

Online demo

Efficiënt en veilig vergaderen met iBabs

Dinsdag 18 juni
Benieuwd naar de mogelijkheden van vergaderoplossing iBabs, ook vergeleken met een tool zoals Teams? Volg op dinsdag 18 juni de gratis online demo! In 45 minuten krijg je een goed beeld van iBabs én stel je direct al je vragen aan een expert.
Lees meer

“Binnen Wijs! vinden gedurende het schooljaar heel wat vergaderingen plaats, met veel besluiten- en actielijsten die op diverse plekken werden opgeslagen. Hier zat geen structuur in; er was geen centrale bron. Toen iBabs ons benaderde en vroeg of we geïnteresseerd waren in een presentatie met live demonstratie, zijn we hierop ingegaan. Vooral omdat we zochten naar een oplossing voor het structureren van onze vergaderingen. Ook maakte de gemeente Utrecht gebruik van iBabs en daar hoorde we positieve verhalen over. 

Tijdens de demonstratie liet iBabs ons praktische voorbeelden zien over hoe je de app kan inzetten in het onderwijs. We zagen dat het een handig systeem is voor schoolbesturen, omdat je altijd makkelijk de gemaakte afspraken en onderliggende stukken kan terugvinden. Onze eerste indruk was daarom goed. 

We hebben een licentie aangeschaft om te onderzoeken of iBabs goed aansluit bij onze specifieke wensen en behoeftes. En we waren snel overtuigd: iBabs was de oplossing die we zochten! Via APS IT-diensten hebben we toen meer licenties besteld. Het is fijn dat we deze per medewerker konden bestellen, omdat we in eerste instantie alleen de medewerkers van het stafbureau een licentie wilden geven. Zo konden zij eerst goed testen hoe iBabs precies werkt. De implementatie verliep vrij soepel. De oplossing werkt heel intuïtief en is gebruiksvriendelijk. 

Het aantal licenties hebben we uitgebreid, omdat we iBabs voor alle bestuurlijke vergaderingen wilden inzetten. Denk daarbij ook aan vergaderingen met externen zoals de Raad van Toezicht en de GMR. 

Voor scholen die met Microsoft en Google werken raden we iBabs aan, omdat je de app kunt integreren met je bestaande Microsoft omgeving en via de filestream met Google. Door iBabs staan alle vergaderingen, besluiten en acties binnen het bestuur nu overzichtelijk op één centrale plek. Dat heeft ons veel structuur gebracht; het is bijvoorbeeld gemakkelijker om een vergadering te organiseren. Ook het overleg zelf verloopt sneller. Tijdens de vergadering zet je direct al je notulen, acties en besluiten in iBabs. 

Merken jullie dat er een goede structuur mist bij het organiseren en voeren van vergaderingen? Dan is iBabs écht een goede oplossing. Wij zijn er zelfs zo tevreden over, dat we de oplossing breder gaan uitrollen binnen de stichting en licenties gaan bijbestellen.’’

Door Silvia van Rooijen (Staffunctionaris Huisvesting en Facilitair bij stichting Wijs!)

Is iBabs ook iets voor jullie?

Lees meer over deze oplossing en krijg een goed beeld van de mogelijkheden voor jouw bestuur of school.

Meer over iBabs

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl