Licentieoverzicht

iBabs

iBabs is vergadersoftware waarmee je efficiënter, doelmatiger én milieubewuster vergadert.

 • Plan en voer gestructureerde vergaderingen
 • Meer inzicht en structuur in bestuurlijke processen
 • Werkt goed op veel verschillende platformen

Efficiënt vergaderen in het onderwijs

Vergaderen betekent nog veel meer dan alleen een bespreking op zich. Vaak ben je ook tijd kwijt aan de voorbereiding. Denk maar aan het uitzoeken, lezen, bewerken en mailen van documenten (zoals de agenda, notulen en bijlagen). Of aan het afvinken van taken en goedkeuren van besluiten. Efficiënt is het niet, zeker niet als deze bestanden op allerlei verschillende plekken staan. Lees meer over vergaderen in het onderwijs.
 

Wat is iBabs?

iBabs is een simpele applicatie waarin je alle vergaderingen met bijbehorende documenten op één centrale plek ziet. Wanneer je op een vergadering klikt, zie je alle benodigde documenten die eventueel ook zijn gekoppeld aan specifieke agendapunten. Zo weet je zeker dat je de juiste versies bij de hand hebt en hoeft niemand tijdens de vergadering nog op zoek te gaan. Handig: iBabs integreert goed met de agendaprogramma’s en/of documentenbibliotheken waar jullie al in werken, bijvoorbeeld Outlook en SharePoint.

Tijdens de vergadering zet je actiepunten direct bij de juiste naam en stel je (formele) besluitenlijsten samen. Je kunt de documenten en besluiten veilig omzetten naar pdf, zodat iedereen deze kan controleren of ondertekenen. De gemaakte afspraken en besluiten zijn altijd terug te lezen. Ook offline! Zo zorgt iBabs voor een duidelijk besluitvormingsproces en behouden alle deelnemers het overzicht.

iBabs is een goede oplossing voor personen in het onderwijs die vaak vergaderingen plannen, voorbereiden en/of voeren. Denk aan bestuurs- of directieleden, het secretariaat en medewerkers op het bestuursbureau. Ook nodig je gemakkelijk externen uit (zij hebben hiervoor wel een iBabs account nodig).

De oplossing zorgt voor efficiëntere vergaderingen, betere governance, een lagere werkdruk en ook niet geheel onbelangrijk: minder papier!

Tip: lees waarom Stichting Wijs! voor iBabs koos en wat de oplossing hen heeft gebracht.

 

Inbegrepen modules voor bestuurlijke besluitvorming en videovergaderen

Bestel je de iBabs licentie? Dan krijg je ook toegang tot iBabs Dossiers en iBabs Videoconferentie, twee extra modules.
 

iBabs Dossiers: inzicht in bestuurlijke besluitvorming

Met deze module krijg je inzicht in de bestuurlijke processen. Welke onderwerpen zijn waar of wanneer geagendeerd? Welke besluiten moeten er nog worden goedgekeurd? Ga naar het dossier, bekijk de onderwerpen en stuur bijbehorende documenten gemakkelijk rond voor goedkeuring en ondertekening. Ook kun je in het dossier op ieder moment de voortgang bijhouden. Zo hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Willen jullie gebruikmaken van iBabs Dossiers? Dan is het verplicht om de eenmalige workshop te volgen. Lees meer over iBabs Dossiers.
 

iBabs Videoconferentie: videovergaderen

Met deze module kun je (goed beveiligd) videovergaderen. Super handig, want zo hoef je niet meer te switchen tussen applicaties om de agenda of andere documenten te bekijken. Lees meer over iBabs Videoconferentie.
 

Implementatie van iBabs

iBabs ondersteunt je graag bij de implementatie tijdens de workshop Vliegende Start. Deze workshop is verplicht wanneer je voor het eerst een iBabs licentie afsluit.
 

Waarom kiezen voor iBabs?

Met deze oplossing van iBabs zorg je voor:
 • efficiënte en gestructureerde vergaderingen
 • meer inzicht in (bestuurs)processen
 • betere governance
 • tijdsbesparing en een lagere werkdruk
Tip: lees ook hoe Onderwijsstichting PROOLeiden aan de slag ging met iBabs!

Het product werkt goed samen met:
 • Microsoft 365 (Teams, Outlook, SharePoint)
 • Google Workspace (Gmail)
 • Evidos (voor het elektronisch ondertekenen van documenten)
 • Besturingssytemen zoals macOS, Windows en ChromeOS
 • Alle grote mobiele platformen zoals iOS, Android en Windows

Meer informatie of een demo?

Neem vooral contact met ons op via 030-2856870 of info@apsitdiensten.nl. We denken graag met je mee!

Je kunt de volgende producten bestellen: