Home

ICT'er in het onderwijs over Zivver

‘’Net als andere schoolbesturen scherpen we continu onze maatregelen aan om persoonsgegevens te beschermen. Met de privacyfunctionaris kwamen we destijds tot de conclusie dat we een oplossing nodig hadden om veilig te mailen, zodat we het risico op datalekken kunnen verlagen. Dit hebben we aangekaart bij de ICT-beleidsgroep en onze schooldirecteuren. Die waren er gelukkig ook van overtuigd.''

''We zochten een gebruiksvriendelijk systeem waarin je ook gemakkelijk gasten kan uitnodigen, omdat we veel met externen samenwerken. Tijdens een webinar van APS IT-diensten en Zivver kregen we een goed beeld van de mogelijkheden en voordelen. Ook wisten we dat de Zivver licenties een goede prijs hadden, omdat APS IT-diensten deze aanbiedt. De beslissing was toen snel gemaakt. Daarnaast kenden we Zivver al doordat andere scholen en besturen in het basisonderwijs dit programma naar tevredenheid gebruiken. 

De implementatie verliep soepel. We werden hierin ook goed ondersteund door Maurits Knoppert, trainer en consultant bij APS IT-diensten. Het was prettig dat we met Maurits alle instellingen nog naliepen en dat hij advies gaf over onder andere bedrijfsregels. Ook heeft hij online onze gebruikers geïnstrueerd. We zijn Zivver eerst met een kleine groep gaan gebruiken. De ondersteuning vanuit Zivver was ook fijn. Ze bieden een handige handleiding en instructiefilmpjes voor gebruikers. Wij zijn erachter gekomen Zivver beter werkt met de Outlook app, in plaats van met de webversie. 

Zivver heeft ons meer veiligheid gebracht. De waarschuwingsfunctie zorgt voor meer bewustwording bij de gebruikers om veilig om te gaan met gevoelige informatie. De medewerkers van het stafbureau, alle intern begeleiders en onze administratieve medewerkers werken inmiddels met Zivver. We gaan evalueren hoe zij Zivver nu ervaren. Als de reacties positief zijn, schaffen we voor onze leerkrachten ook licenties aan. Zij delen immers soms ook gevoelige informatie.’’ 

Door Erik Huisman, systeembeheerder bij Stichting Chrono

Is Zivver iets voor jullie?

Benieuwd of Zivver ook past bij jullie school of stichting? Neem dan vooral een kijkje in de webwinkel. Daar vind je meer informatie over deze mailoplossing.

Ga naar Zivver