Lesgeven en samenwerken met Teams

 

Door het hoge aantal coronabesmettingen is er opnieuw besloten om de (basis)scholen te sluiten. Om jullie bij te staan in deze hectische tijd vind je op deze pagina alles over online samenwerken, hybride lesgeven en onderwijs op afstand met Teams. Zowel voor leerkrachten die Teams gebruiken, als voor beheerders die de taak hebben het gebruik te structureren en te zorgen voor een veilige omgeving, verzamelen wij handige tips en praktische handleidingen.

Informatie voor beheerders

Wil je weten hoe je Teams optimaal kunt inrichten en ondertussen zo goed mogelijk grip houdt op je omgeving?  
 
We informeren je over de mogelijkheden en delen handleidingen en videoinstructies voor het succesvol beheren van Teams.  

 

 

 

(Hybride) lesgeven met Teams

Wil je als leerkracht precies weten hoe je je lessen voorbereid, opdrachten uitdeelt of instructievideo's kunt opnemen? Op deze pagina hebben we verschillende praktische handleidingen geplaatst die je ondersteunen tijdens digitaal lesgeven met onder meer Teams, Class Notebook en Stream.                    

 

 

Samenwerken in Teams

In Teams kun je veilig bestanden delen en gezamenlijk werken aan documenten met collega's en leerlingen. Wil je bijvoorbeeld een online teamoverleg organiseren met alleen de onderbouw of juist de bovenbouw? We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je gestructureerd met een groep kunt vergaderen in Teams.     

                                                                                                                                                       

                                                     Ook interessant voor jou

Online ondersteuning Teams                              

Heb je vragen over de inrichting van je Teams-omgeving? Of sta je voor de klas en loop je vast in de samenwerking met leerlingen? 

Onze experts Maurits en Sander helpen je graag met je vragen over Teams. 

 

Trainingen voor gebruikers en beheerders

Dit schooljaar vinden er diverse Teams-trainingen plaats. Er is een basistraining voor beheerders waar je precies leert hoe je je Teams-omgeving zo inricht dat gebruikers er effectief mee kunnen werken. Werk je al met Teams en wil je het aan collega's uitleggen? Volg dan de Teams Superuser training.

 

Microsoft Basis Cloudbundel                               

Op deze pagina vind je cloudbundels voor leerlingen en medewerkers. De bundels bestaan uit alle online producten uit het Microsoft-basispakket, waaronder Microsoft 365 A3. Ben je beheerder van je onderwijsorganisatie en wil je starten met Teams? Bestel dan onze cloudbundel.