Lesgeven en samenwerken met Teams

 

Zijn jullie op school voor de zomervakantie gestart met het gebruik van Teams? Op onderstaande pagina’s geven we je tips over goed gebruik van Teams in het onderwijs. Zowel voor leekrachten die Teams in de klas gebruiken, als voor beheerders die de taak hebben het gebruik te structureren en te zorgen voor een veilige omgeving.

Informatie voor beheerders

Wil je weten hoe je Teams optimaal kan inrichten en ondertussen zo goed mogelijk grip houdt op je omgeving?  
 
We informeren je over de mogelijkheden en delen handleidingen en videoinstructies voor het succesvol beheren van Teams.  

 

 

 

Lesgeven in Teams

Wil je als leerkracht precies weten hoe je je lessen voorbereid, opdrachten uitdeelt of instructievideo's kunt opnemen? Op deze pagina hebben we veschillende praktische handleidingen geplaatst die je ondersteunen tijdens digitaal lesgeven met onder meer Teams, Class Notebook en Stream.                    

 

 

Samenwerken in Teams

Wil je ouders veilig informeren over het nieuwe schooljaar tijdens deze coronaperiode? Dat kan door in Teams een online ouderavond te organiseren. Ook kun je in Teams veilig bestanden delen en gezamenlijk werken aan documenten met collega's en leerlingen. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je gestructureerd met een groep kan vergaderen in Teams.                                                                                                                                                            

Ook interessant voor jou:

Online ondersteuning Teams                              

Heb je vragen over de inrichting van je Teams-omgeving? Of sta je voor de klas en loop je vast in de samenwerking met leerlingen? 

Onze experts Maurits en Sander helpen je graag met je vragen over Teams. 

 

 

 

Trainingen voor gebruikers en beheerders

Dit schooljaar vinden er diverse Teams-trainingen plaats. Er is een basistraining voor beheerders waar je precies leert hoe je je Teams-omgeving zo inricht dat gebruikers er effectief mee kunnen werken. Ook bieden we een online basistraining voor leerkrachten waar je ervaart hoe je Teams inzet in de klas. Werk je al met Teams en wil je het aan collega's uitleggen? Volg dan de Teams Superuser training.

 

Microsoft Basis Cloudbundel                               

Op deze pagina vind je cloudbundels voor leerlingen en medewerkers. De bundels bestaan uit alle online producten uit het Microsoft-basispakket, waaronder Microsoft 365 A3. Hier maakt Teams onderdeel van uit. Ben je beheerder van je onderwijsorganisatie en wil je starten met Teams? Dan dien je om te beginnen de cloudbundel te bestellen.