Licentieoverzicht

Adobe Express voor educatie

Adobe Express is een leuke, laagdrempelige toepassing waarmee leerlingen zelf of met klasgenoten visuele verhalen vertellen.

  • Stimuleer 21e eeuwse vaardigheden zoals creatief denken en mediawijsheid
  • Laagdrempelig en toegankelijk in het basisonderwijs
  • Zit al inbegrepen bij andere Adobe producten
Let op: wanneer je gebruik maakt van een ander Adobe product, zit Adobe Express al inbegrepen in je console en worden er geen extra servicekosten in rekening gebracht. Bestel Adobe Express voor het onderwijs dus alleen als ‘los’ product wanneer je geen andere Adobe producten hebt!

Zoek je een leuke manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar Adobe Express! Dit is een toepassing waarmee leerlingen zelf of samen met klasgenoten visuele verhalen vertellen, in de vorm van online video's, posters, webpagina's of collages. Het programma is zeer intuïtief en laagdrempelig.

‘’Adobe Express verschilt echt van gespecialiseerde programma’s zoals Photoshop. Adobe Express is zeer laagdrempelig en zonder veel omhaal al toe te passen in de les.’’ – Charles Hunfeld (schooladviseur en Adobe Creative Specialist)
 

Wat kun je met Adobe Express?

Video’s maken

Met Adobe Express maken jij en je leerlingen video’s met voice-overs, animaties, teksten en foto’s. Geef leerlingen bijvoorbeeld de opdracht om een boekverslag of spreekbeurt te maken in videovorm, of ga tijdens een les mediawijsheid de dialoog aan met je klas; bijvoorbeeld over de vraag of je beeldmateriaal van internet mag gebruiken voor je eigen film. Adobe Express is geen lastig videoprogramma, het gaat voornamelijk om het slepen van beeldfragmenten.
 

Webpagina's maken

Laat leerlingen een eigen webpagina maken gevuld met tekst, video, afbeeldingen en linkjes. Bijvoorbeeld een werkstuk of interactieve presentatie. Een pagina maak je door middel van een template, waardoor het ook geschikt is voor de lagere groepen.
 

Posters en afbeeldingen maken

Ook kun je met Adobe Express mooie afbeeldingen maken. Denk aan posters, online collages of Instagramberichten. Ontzettend leuk voor een aankondiging van een sportdag of viering. Of laat leerlingen zelf fotoshoppen, waardoor zij inzien dat niet alles op social media altijd de realiteit is…
 

Bestaande lesplannen gebruiken

De Adobe Education Exchange maakt de stap om Adobe Express te gebruiken een stukje kleiner. Via dit platform vinden leerkrachten cursussen en workshops over hoe zij Adobe in kunnen zetten in de les. Ook downloaden ze hier volledige lesplannen, specifiek voor bepaalde leeftijden of onderwerpen.
 

Voor wie is Adobe Express?

Adobe Express is vooral goed in te zetten in groep 7 of 8, omdat leerlingen uit deze groepen vaak al goed omgaan met de montagetechniek. Denk aan het importeren van bestanden en het slepen van fragmenten. Maar omdat het werken met Adobe Express vrij intuïtief gaat, kunnen leerlingen uit groep 5 en 6 ook met een aantal opdrachten makkelijk meekomen. De laagdrempeligheid van het programma maakt het voor leerkrachten mogelijk om ze dagelijks in te zetten in de les.
 

Software via de Admin console

Nadat de overeenkomst is afgesloten, ontvang je via ons een uitnodiging voor de aanvraag van de Admin Console (indien je daarover nog niet beschikt). Dit is de beheerdersconsole. Nadat je de aanvraag hebt gedaan, dienen wij deze in bij Adobe. De console biedt de volgende voordelen:
  • Beheer gebruikers en krijg inzicht in wie wat gebruikt;
  • Geef gebruikers een Enterprise ID op basis van eigen (school)domein;
  • Krijg automatisch toegang tot Adobe Express;
  • Voeg eenvoudig gebruikers toe (handmatig, via Excel .CSV file, gebruikers synchronisatie, API) en koppel producten aan hen;
  • Ontvang 2GB cloudopslag voor leerlingen;
  • Verwijder gebruikers wanneer ze bijvoorbeeld niet meer werkzaam zijn bij je onderwijsinstelling;
  • De laatste versies van de software worden automatisch geüpdatet.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de precieze mogelijkheden van de Adobe Express voor het onderwijs of wil je meer informatie over de licentie? Neem dan vooral contact met ons op via 030 - 2856870 of info@apsitdiensten.nl.

 

Je kunt de volgende producten bestellen: