Licentie

Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 - Per gebruiker

Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 is een aanvulling op Windows 10 Defender antivirus. Het zorgt ervoor dat bedreigingen nóg minder kans krijgen.

  • Aanvulling op Windows 10 Defender
  • Betreft de variant voor medewerkers
  • Minimaliseer de kans op bedreigingen

Wat doet Microsoft Defender for Endpoint Plan 2

Standaard bevat elk Windows 10 apparaat Windows 10 Defender antivirus. Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 is een aanvulling op hierop. Het zorgt ervoor dat bedreigingen nog minder kans krijgen.  

Defender for Endpoint Plan 2 herkent risicovol gedrag en vertaalt dit gedrag wordt naar overzichtelijke inzichten en detecties. Defender for Endpoint Plan 2 is in staat om bedreigingen te identificeren en erop te reageren. Het biedt bovendien automatische onderzoeks- en herstelmogelijkheden. Via configuratiescores kun je de beveiligingsstatus beoordelen, herkennen en acties ondernemen om de beveiliging van je onderwijsorganisatie te verbeteren. Ook zorgt de software voor netwerkbeveiliging, webbeveiliging en kan het de toegang tot kwaadaardige IP-adressen, domeinen en URL’s ontzeggen. 

Werkt vanuit de cloud

Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 werkt vanuit de cloud. Dat wil zeggen dat er geen aanvullende implementatie of infrastructuur nodig is en dat software altijd up-to-date is. Defender ATP werkt tevens op macOS, Linux en Windows Server. 

Je kunt Microsoft Defender for Endpoint Plan 2 in bestaande workflows via API’s integreren. Ook kan het rechtstreeks worden geïntegreerd met onder meer Office 365 ATP, Azure ATP, Azure Security Center, Skype voor bedrijven, Intune en Microsoft Cloud App Security. Hierdoor zorgt het voor een beveiligingsoplossing die goed samenwerkt met zowel eindgebruikers, apparaten, identiteiten, e-mail en applicaties.  

Wil je meer weten over Microsoft Defender for Endpoint Plan 2, kijk dan hier

Overige upgrade opties

Er zijn verschillende A5-varianten. 

Los of als bundel 

Je kunt dit product los bestellen, maar het is ook onderdeel van de volgende bundels: Microsoft 365 A5 volledige suite, Microsoft 365 A5 Security of Windows A5. Mocht je van meer A5-diensten gebruik willen maken ben je met een bundel voordeliger uit dan wanneer je dit product los bestelt. Omdat je met de cloudbundel al beschikt over Windows A3, is de bundel Windows A5 (vanwege de step-up mogelijkheid) zelfs voordeliger om aan te schaffen.

Licentie voor medewerkers en leerlingen 

Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten. Voor leerlingen bestaat er geen student use benefit. Wil je deze licentie voor leerlingen aanschaffen, dan moet je deze los bestellen. Voor leerlingen staat deze betaalde variant (nog) niet online. Wanneer je dat wenst, neem dan contact met ons op. 

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)