Licentie

Windows 365 Cloud-PC Medewerkers

Windows 365 biedt een volledige, gepersonaliseerde pc-ervaring gestreamd vanuit de cloud op elk apparaat.

  • Veilig je besturingssysteem streamen naar ieder apparaat
  • Een gepersonaliseerde ervaring voor gebruikers
  • Cloud-pc inclusief al je apps, gegevens en instellingen

Windows 365 je besturingssysteem (OS) benaderen vanuit de cloud

Met Windows 365-cloud-pc breng je je besturingssysteem (Windows 10 of 11) naar de Microsoft Cloud en stream je deze vervolgens veilig, inclusief al je apps, gegevens en instellingen, naar ieder gewenst apparaat.

Hiermee wordt het online werken nog gemakkelijker: waar en wanneer nodig, vanaf welke locatie of apparaat dan ook. En dit alles uiteraard met de veiligheid zoals je die gewend bent van Microsoft 365.

Windows 365: een consistente gebruikerservaring

Windows 365 biedt gebruikers een directe opstartervaring waarmee ze al hun gepersonaliseerde applicaties, tools, gegevens en instellingen vanuit de cloud kunnen streamen op elk apparaat (inclusief Macs, iPads, Linux-apparaten en Android). De Windows-gebruikerservaring is hierbij telkens consistent, ongeacht het apparaat. Zo kun je als gebruiker op ieder moment verder gaan met waar je was gebleven. De status van je Cloud-pc blijft hetzelfde, zelfs wanneer je tussendoor een paar keer van apparaat zou wisselen.

Windows 365 configuratiemogelijkheden

Er zijn 12 verschillende configuratiemogelijkheden. Welke optie je kiest, is afhankelijk van de configuratie van je cloud-pc en de prestatiebehoeften van de gebruiker. Oftewel: welke processor, RAM en opslag wens je voor de gebruiker? Je neemt de licenties af per gebruiker. De opties zijn:

cloud-pc-1.png

Het schema hieronder geeft aan welke configuratie waarvoor geschikt is:

cloud-pc-2.png

Op de website van Microsoft vind je meer informatie over deze opties voor Windows 365 configuratie. Goed om te weten: wij hebben niet alle opties in onze webwinkel gezet, maar deze zijn wel te bestellen. Ben je op zoek naar een versie die wij (nog) niet in onze webwinkel hebben staan? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

Wanneer je een specifieke gebruiker meer rekenkracht of geheugen wilt geven, kun je via Endpoint Manager de cloud-pc eenvoudig wijzigen naar nieuwe wensen. Let wel op: je kunt dit alleen aanpassen als je de juiste licentie (voor meer geheugen of een zwaardere processor) beschikbaar hebt in je tenant.

Windows 365 beheren in Intune

Je beheert Windows 365 op dezelfde manier als hoe je nu je fysieke apparaten ook beheert. De Windows 365 cloud-pc’s worden naast je fysieke apparaten weergegeven in Microsoft Endpoint Manager (voorheen Intune). En je kunt er hetzelfde beheer- en beveiligingsbeleid op toepassen zoals je al gewend bent.

Extra kosten?

Voor de licentie betaal je een vast bedrag per gebruiker. Bij de Enterprise editie heb je mogelijk nog extra kosten voor Azure bandbreedte.

Heb je géén gekwalificeerd apparaat zoals een Windows apparaat met minimaal Windows Home of Pro? Of een apparaat zoals iOS of Android dat in Intune beheerd kan worden? Houd er dan rekening mee dat je VDA licenties nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer je Windows 365 wilt gebruiken op een Chromebook. In het huidige contract zitten de licenties in de Cloudbundel, maar wees ervan bewust dat je deze in de toekomst misschien los moet aanschaffen.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft
  • Mogelijke varianten
    Voor dit product zijn meerdere varianten beschikbaar

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)