Home

Mogelijkheden van Copilot in het onderwijs

Copilot is een van de Microsoft AI-tools waar je vandaag al mee aan de slag kunt gaan. Op deze pagina lees je voorbeelden van wat je als leerkracht, ICT'er of bestuurder kunt met Copilot.

Let op: deze pagina gaat over Copilot, en dus niet over Copilot voor Microsoft 365.

Wat kan je als leerkracht met Copilot? 

Copilot biedt veel mogelijkheden voor leerkrachten. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar creatieve gedichten, korte verslagen of rapportages. De chatbot genereert het voor je, op basis van eigen input. Of doe inspiratie op voor een les. Zo is er minder voorbereiding nodig en houd je meer tijd over voor het lesgeven zelf. 

bingchat-voor-leerkracht

Daarnaast is Copilot een leuke manier om leerlingen op een verantwoorde manier kennis te laten maken met het internet. Er is ontzettend veel informatie te vinden op het internet en vaak is het lastig te beoordelen welke informatie betrouwbaar is, zeker voor jonge kinderen. Laat hen via Copilot informatie zoeken en vinden en stel hierbij vragen zoals: klopt de informatie? Wat zijn de bronnen? Zo laat je hen kritisch nadenken en stimuleer je hun 21e eeuwse vaardigheden!

Wat kan je als ICT’er met Copilot?

Copilot kan helpen bij technische vragen die je als ICT’er hebt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om PowerShell scripts te maken. Zo hoef je niet zelf meerdere websites te bezoeken om de juiste stappen of antwoorden te achterhalen, maar kan dit nu aan de hand van één vraag.

bingchat-voor-icter

Wat kan je als bestuurder met Copilot?

Ook bestuurders kunnen met Copilot aan de slag. Stel (advies)vragen in een specifiek vakgebied of laat de chatbot verslagen schrijven en analyses opstellen. Copilot kan complexe zaken uitleggen in jip-en-janneketaal. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk, bijvoorbeeld wanneer je wilt meepraten met de ICT-er of andere externe partijen over onderwerpen waar je niet veel van weet.

bingchat-voor-bestuurder

Zelf ook starten met Copilot

Open Microsoft Edge en klik rechtsboven op het Copilot-icoon. 

Had jij het door?

Deze pagina is geschreven met behulp van Copilot! En dat in slechts enkele minuten tijd. De input konden we direct gebruiken en redigeren. Wij zijn in ieder geval enthousiast en ook heel benieuwd naar jullie verhalen en ideeën hierover.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl