Home

Office 365 Apps for Education

Office 365 Apps for Education bevat de nieuwste Office-apps. Maandelijks krijgen deze applicaties updates, zodat iedere gebruiker altijd beschikt over de meest up-to-date versie van onder meer Word, PowerPoint, Onedrive voor bedrijven en OneNote.

Je kunt Office 365 apps for Education installeren op vijf apparaten. Deze geïnstalleerde versies zijn veel uitgebreider dan de online varianten. Zo heb je op deze versies leerhulpmiddelen tot je beschikking en kun je ermee dicteren of tekst laten voorlezen (handig voor als je in de auto zit). Maar zijn er ook handige hulpmiddelen voor kinderen met dyslexie beschikbaar.

Deze geïnstalleerde versie zit gekoppeld aan je Microsoft 365 account waardoor je heel makkelijk op SharePoint of OneDrive documenten kunt opslaan.  

Office 365 apps for Education heette voorheen ‘Office 365 ProPlus’.

Inhoud van Office 365 Apps for education

Hieronder een overzicht van alle producten binnen Office 365 apps for Education:

Office education

 • Sway
  Sway is -net als PowerPoint- een presentatieprogramma, alleen werk je bij Sway niet met dia’s, maar combineer je tekst en media om een representatieve website of online nieuwsbrief te maken. Wil je leren hoe je met Sway aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Whiteboard
  Met Whiteboard heb je altijd toegang tot een whiteboard. Je gebruikt het met een pen, een toetsenbord of door aanraking. Erg handig in je klaslokaal! Wil je leren hoe je met Whiteboard aan de slag gaat, kijk dan hier.
 • Forms
  Met Forms maak je enquêtes, peilingen, toetsen en polls die je eenvoudig deelt via e-mail of WhatsApp. Wil je leren hoe je met Forms aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Delve: Deze toepassing is ontwikkeld om het zoeken van gegevens gemakkelijker te maken. Met Delve zoekt een gebruiker in één keer in meerdere applicaties en Delve laat enkel zien wat (met betrekking tot rechten) bestemd is voor die gebruikers. Wil je leren hoe je met Forms aan de slag gaat, kijk dan hier.
 • Word
  Een uitgebreide tekstverwerker waarmee je teksten kunt lezen, schrijven, opmaken, uitprinten, laten voorlezen en dicteren (gesproken tekst realtime om laten zetten naar tekst). Wil je leren hoe je met Word aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Excel
  Een programma waar je berekeningen in kunt maken. Door tekst en getallen te combineren in de vorm van tabellen, grafieken en/of diagrammen. Wil je leren hoe je met Excel aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • PowerPoint
  Voor professionele presentaties, welke bestaat uit een aantal dia’s die elkaar opvolgen. Wil je leren hoe je met PowerPoint aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Outlook
  Een online e-mailpostvak waar je ook afspraken en vergaderingen in je agenda en taken vastlegt. Wil je leren hoe je met Outlook aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • OneDrive
  OneDrive biedt 1TB persoonlijke opslag per gebruiker. Wil je leren hoe je met OneDrive aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • OneNote
  Een digitaal notitieblok waarin je alle notities kwijt kunt. Of je nu wilt typen, schrijven, tekenen, inspreken, pagina’s invoegen, alles is mogelijk in OneNote. Wil je leren hoe je met OneNote aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Microsoft Teams
  Een op chat gebaseerde digitale (samen)werkplek voor online vergaderingen, livestreams, bestandsdeling, lesgroepen, opdrachten uitzetten, opdrachten laten inleveren en beoordelen en zelfs de toevoeging van chatbots is mogelijk. Teams integreert naadloos met alle andere Microsoft 365 apps. Wil je leren hoe je met Teams aan de slag gaat, kijk dan hier.

Daarnaast zijn er nog twee extra programma’s die je ook tot je beschikking krijgt, maar enkel installatie (op Windows 10) gebruikt kunnen worden. Dit zijn:

 • Access (PC only)
  Microsoft Access is een databasebeheersysteem met een grafische gebruikersomgeving en hulpprogramma’s voor softwareontwikkeling. Wanneer je de Access-database naar een hoger niveau wil tillen, is een logische stap migreren naar SQL-Server. Access is alleen op een Windows 10 pc te installeren en heeft geen web-versie. Wil je leren hoe je met Access aan de slag gaat, kijk dan hier.

 • Publisher (PC only)
  Publisher is een programma waarin je professionele ontwerpen kunt opmaken om te publiceren en/of printen. Denk aan nieuwsbrieven, visitekaartjes en posters. Publisher is alleen op een Windows 10 pc te installeren en heeft geen web-versie. Wil je leren hoe je met Publisher aan de slag gaat, kijk dan hier.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl