Webinar

Gratis webinar: digitale geletterdheid stimuleren met Adobe Express

Adobe ken je waarschijnlijk van creatieve, maar lastige programma’s zoals Photoshop of Premiere Pro die niet echt geschikt zijn voor het basisonderwijs. Adobe Express is dat wél! Hiermee kunnen leerlingen vanaf groep 5 al mooie video’s, uitnodigingen of collages maken. Dit doen zij simpelweg door het invullen van sjablonen en het slepen van elementen. Volg dit gratis webinar en maak kennis met de mogelijkheden van Adobe Express!

Wat komt er deze bijeenkomst aan bod?

 • Maak kennis met de mogelijkheden van Adobe Express, zoals afbeeldingen maken met AI
 • Leer hoe je de digitale geletterdheid van leerlingen stimuleert
Hoe geven jullie op school aandacht aan digitale geletterdheid? Adobe Express is een gratis* gebruiksvriendelijk programma waarmee leerlingen al vanaf groep 5 aan de slag kunnen met alle opties. Zo maken zij video’s, uitnodigingen of collages door simpelweg eenvoudige sjablonen te vullen en elementen te slepen!

Als leerkracht kun je Adobe Express inzetten voor bijvoorbeeld ontwerpend leren, verwerkingsopdrachten, taal en onderzoek of andere opdrachten die passen bij de lesstof. Ook heeft Adobe Express een leuke AI-functionaliteit, waarbij leerlingen allerlei originele spinsels omzetten naar echte afbeeldingen. Denk aan 'een zebra met een boodschappentas op de maan'.

Tijdens dit webinar krijg je van voormalig leerkracht Sander een demo van de mogelijkheden binnen Adobe Express. Zo zie je hoe je het programma inzet tijdens je lessen en tegelijkertijd de digitale geletterdheid in de klas stimuleert! 

*Controleer bij de ICT-beheerder of jullie al een overeenkomst hebben met Adobe. Daar zit het programma namelijk gratis bij inbegrepen! Hebben jullie nog geen producten van Adobe? Dan is het gebruik van Express ook gratis, maar je betaalt jaarlijks wel €100,- aan servicekosten voor de Admin Console.

Webinar in het kort

 • Volgende webinar
  woensdag 12 juni
 • Duur
  van 15.00 tot 15.45 uur
 • Niveau
  Basis
 • Prijs
  Gratis

Aanmelden

Schrijf je in - Gratis webinar: digitale geletterdheid stimuleren met Adobe Express

 1. 12 juni 2024

  van 15.00 tot 15.45 uur Online

Waar en wanneer kan ik deze bijeenkomst volgen?

Links zie je waar en wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Volg je liever samen met je school of bestuur een op maat gemaakte training over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een training op maat.