Home

Samenwerking met Privacy op School

Privacy op School helpt organisaties in het onderwijs bij allerlei privacy- en informatiebeveiligingsvraagstukken. Via onze samenwerking wisselen we kennis uit en bieden we jullie gezamenlijk ondersteuning. Met als doel om digitale beveiliging naar een hoger niveau te tillen en de privacy van leerlingen en medewerkers te beschermen!

Als schoolbestuur ben je verantwoordelijk voor een goed informatiebeveiligings- en privacybeleid (IBP-beleid). Eind 2027 moet ieder schoolbestuur daarom voldoen aan het normenkader IBP. Hierin staan belangrijke normen om het IBP-beleid te versterken en het onderwijs meer weerbaar te maken tegen dreigingen. Lees meer over het normenkader en een sterk IBP-beleid.

Waar ondersteunen APS IT-diensten en Privacy op School bij?

Onze bijdrage aan het normenkader richt zich vooral op bepaalde technische maatregelen en het regelen van de juiste contracten met leveranciers. Privacy op School ondersteunt juist bij een goede aanpak om een beleid te ontwikkelen en implementeren. Zo kunnen de experts van Privacy op School een nulmeting voor het normenkader of een DPIA uitvoeren.

Daarnaast zul je op onze website in de komende tijd trainingen en consultancydiensten van Privacy op School vinden. Tip: neem alvast een kijkje bij de Masterclass Privacy & Security Officer voor BIC’ers.

Waar kan Privacy op School verder bij helpen?

Via Privacy op School kun je:

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl