Stimuleren van 21e eeuwse vaardigheden

Drie interessante apps voor je digitale lessen!

Zoek je een interessante manier om 21e eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren? Kijk dan eens naar de Adobe Spark apps. Met Spark kunnen leerlingen online verhalen vertellen. Dit is een leuke toepassing om in de klas in te zetten en zo 21e eeuwse vaardigheden te stimuleren. Leerlingen kunnen eenvoudig samenwerken en zo eenvideo, webpagina of collage maken.

Spark Video 

De eerste app uit de Spark collectie is Spark Video. Dit is een zogenoemde storytelling-app waarmee je video’s maakt waar je vervolgens voice-overs, animaties, teksten en foto’s aan toevoegt. Geef leerlingen bijvoorbeeld de opdracht om een boekverslag te maken in videovorm. Je kunt de app ook inzetten tijdens een les mediawijsheid om de dialoog aan te gaan met je klas. Bijvoorbeeld over de vraag of je beeldmateriaal van internet zomaar gebruiken voor je eigen film. 

Spark Page  

Met Page maak je een eigen webpagina die je vult met tekst, video, afbeeldingen en linkjes. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld een werkstuk maken met Page, maar ook een interactieve presentatie. Een pagina maak je door middel van een template, waardoor het niet alleen voor de oudere leerlingen te gebruiken is, maar ook geschikt is voor de lagere groepen.  

Spark Post  


Post is de app waarmee je bijvoorbeeld posters of andere mooie afbeeldingen maakt. Ontzettend leuk voor een aankondiging van een sportdag of viering bijvoorbeeld. Je kiest zelf de kleuren, achtergrond en lettertypes en kunt gebruikmaken van allerlei filters. 

Adobe Spark in jouw klas

De apps die we hierboven noemen zijn voor iedereen gratis te gebruiken. Je downloadt ze eenvoudig op je smartphone. Wel heb je beperkte functionaliteiten als je de gratis versie gebruikt. Met de premium versie beschik je over alle functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om anderen uit te nodigen om samen aan een project te werken. Daarnaast biedt het voor een beheerder verschillende voordelen, bijvoorbeeld in het toewijzen van licenties.

Maken jullie gebruik van de Creative Cloud van Adobe? Dan kun je Spark Premium zonder extra kosten gebruiken. Sinds januari 2020 is de Premium-variant namelijk toegevoegd aan de Creative Cloud for Enterprise licentieovereenkomst.

Wil je ook aan de slag met Adobe bij jou op school? Via APS IT-diensten kun je het complete pakket bestellen tegen gunstige prijs en voorwaarden. 

Informatie voor beheerders over Spark Premium

Een beheer kan Spark Premium beschikbaar maken voor leerlingen via de Admin Console. We raden aan leerlingen een Enterprise ID te geven. Zijn er al eerder medewerkers aangemaakt met een Enterprise ID? Dan is het domein al gekoppeld. Geef de leerlingen ook een account dat gekoppeld is aan het schooldomein en koppel daaraan het product Adobe Spark Premium. Leerlingen ontvangen nu een uitnodiging via de e-mail om aan de slag te gaan. Ze kunnen zelf een account met wachtwoord aanmaken. Goed om te weten: Spark Premium is ook geschikt voor gebruik op  Chromebooks!

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl