Digitaal lesgeven

Interactieve lessen met Lumio (voorheen SMART Learning Suite)

Ook op dit moment worden nog veel lessen digitaal gegeven. Daardoor is het soms lastig om de hele groep betrokken te houden bij de les. Interactief lesgeven is dan extra belangrijk. Maar hoe doe je dat? Lumio (SMART Learning Suite) tover je statische lessen makkelijk om tot interactieve lessen met een spelelement. We vertellen je er graag meer over.

Wat is Lumio?

Met Lumio maak je eenvoudig interactieve lessen en/of gebruik je bestaand lesmateriaal van andere leerkrachten of collega’s. Je deelt deze lessen op een simpele manier met je klas. Zo kunnen je leerlingen de lessen vanaf elke locatie volgen, op school of thuis.

Hoe gebruik je Lumio in de klas?

Met Lumio voeg je een spelelement toe aan de les. De software bestaat uit verschillende formats en spellen die je helemaal zelf kunt invullen, zodat deze aansluiten bij jouw lesinhoud. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld toetsen, dictees of mindmaps maken. Ook kun je spelletjes toevoegen zoals de Monsterquiz (leuk als lesafsluiting) en Memory om kommagetallen te koppelen aan breuken.

Wat maakt de lessen interactief?

De leerlingen gaan individueel of in groepjes aan de slag. Hun antwoorden worden direct naar het digibord verstuurd. De resultaten zijn daardoor voor iedereen zichtbaar en je kunt als leerkracht direct feedback geven. Zo blijft de hele groep actief betrokken bij de les.

Zelf aan de slag met Lumio

De software integreert met Microsoft Teams en de G-Suite. Om in te loggen, blijf je gewoon gebruik maken van je bestaande inloggegevens van de school. Je lesmateriaal voeg je eenvoudig toe aan de software. Dus als je lesstof in PowerPoint of een PDF-bestand hebt, upload je deze naar de software en je ziet het direct terug op het bord.

Maken jullie op school nog geen gebruik van Lumio? Op onze website vind je de (bestel)informatie voor de ICT’er.

Bekijk ook het webinar Interactief lesgeven met Lumio van leerkracht Cherelle Brouwen (gegeven op 22 september 2021).

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl