Digitaal of hybride lesgeven

Leerlingen gefocust houden met klassenmanagement

Het internet zit vol afleidingen. Het is dan ook niet gek dat leerlingen hun focus soms kwijt zijn, vooral wanneer zij op een eigen apparaat werken. Maar hoe krijg je hen weer terug bij de les? Het digitale hulpmiddel Impero kan je daar goed bij helpen!

Met goed klassenmanagement houd je meer grip op de klas en blijven je leerlingen gefocust. Ook wanneer er sprake is van een leerachterstand of wanneer leerlingen juist al verder zijn en extra vrijheid nodig hebben. 

Lesgeven met Impero: extra ogen en handen

Impero is een handig hulpmiddel voor klassenmanagement. Hiermee krijg je als leerkracht extra ogen en handen en kun je leerlingen een-op-een of juist in groepen overzichtelijk begeleiden. Ongeacht de locatie of het type apparaat dat ze gebruiken. 

Op deze manier ondersteun je het welzijn van alle individuele leerlingen én geef je iedereen de kans om te leren op hun eigen tempo.

Goed nieuws: Impero Classroom is nu ook beschikbaar in het Nederlands! Zo is de software nóg gebruiksvriendelijker voor leerkrachten en beheerders.


Deze video is Engels. Je kunt Nederlandse ondertiteling aanzetten bij deze video (ga hiervoor naar de instellingen van de video).

De mogelijkheden van Impero

Impero geeft inzicht in de schermen van de leerlingen. Hierdoor zie je precies welke leerlingen niet aan het werk zijn. Er zijn dan verschillende opties om hen weer te laten focussen. Zo kun je:

  • de toegang tot ongewenste websites blokkeren;
  • de scherm van de leerling bevriezen en/of een persoonlijk berichtje sturen;
  • leerlingen naar een bepaalde website sturen;
  • je eigen scherm delen.

Impero Classroom of Impero Education Pro

Hebben de leerlingen allemaal een eigen apparaat waarop zij werken met hun Microsoft 365 of Google account? Dan raden we aan om te kiezen voor Impero Classroom. Deze licenties neem je af per gebruiker. De software integreert goed met Microsoft Azure AD en Google Classroom. Binnenkort is Impero Classroom beschikbaar in het Nederlands. Ook komt er een nieuwe functionaliteit waarbij leerlingen niet gemonitord kunnen worden buiten het schoolnetwerk. Goed voor de AVG!

Werken jullie op school met laptopkarren of vaste computers? Dan is Impero Education Pro meer iets voor jullie. Dit is een on-premise product waar verschillende leerlingen na elkaar kunnen inloggen op dezelfde apparaten, met eigen of gedeelde accounts. Je neemt dit product per apparaat af. Deze software is ook handig voor het beheer en onderhoud van de computers.

Veilig internetten met Impero Wellbeing

Je wilt natuurlijk graag dat leerlingen geen onveilige of kwetsbare websites bezoeken. Ook ontvang je via Impero Wellbeing waarschuwingen wanneer een leerling zoekt op trefwoorden over schadelijke inhoud of gevoelige onderwerpen. Hierdoor kun je op tijd ingrijpen wanneer er misschien iets ergs aan de hand is.

Krijg een indruk van Impero in deze video's

Hoe kan ik tijd in de les besparen met digitaal klassenmanagement?

 

Hoe kan ik leerlingen begeleiden die meer aandacht nodig hebben, terwijl ik andere leerlingen de vrijheid geef om te versnellen?

 

Hoe kan ik leerlingen die snel afgeleid zijn, helpen om zich te concentreren op hun taak?

Hoe kunnen leerkrachten het welzijn van hun leerlingen en zichzelf waarborgen en vergroten?

Deze video verschijnt binnenkort online.

Benieuwd?

In onze webwinkel vind je de producten van Impero. Ook in deze brochure lees je meer informatie over de opties. Wil je Impero eerst uitproberen? Vraag dan via info@apsitdiensten.nl een gratis demo aan.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl