Digitaal of hybride lesgeven

Aan de slag met klaslokaalmanagement

Het internet zit vol afleidingen. Het is dan ook niet gek dat leerlingen hun focus soms kwijt zijn, vooral wanneer zij op een eigen apparaat werken. Maar hoe krijg je hen weer terug bij de les? Digitale hulpmiddelen voor klaslokaalmanagement kunnen je daar goed bij helpen!

Hiermee houd je meer grip op de klas en blijven je leerlingen gefocust. Ook wanneer er sprake is van een leerachterstand of wanneer leerlingen juist al verder zijn en extra vrijheid nodig hebben. Met klaslokaalmanagement kun je leerlingen helemaal op hun eigen tempo door laten ontwikkelen.

Lesgeven met Impero

Impero is een handig hulpmiddel voor klaslokaalmanagement. Hiermee krijg je als leerkracht extra ogen en handen en kun je leerlingen een-op-een of juist in groepen overzichtelijk begeleiden. Ongeacht de locatie of het type apparaat dat ze gebruiken. 

Op deze manier ondersteun je het welzijn van alle individuele leerlingen én geef je iedereen de kans om te leren op hun eigen tempo. 


Je kunt Nederlandse ondertiteling aanzetten bij deze video (ga hiervoor naar de instellingen van de video).

Mogelijkheden van Impero

Impero geeft inzicht in de schermen van de leerlingen. Hierdoor zie je precies welke leerlingen niet aan het werk zijn. Er zijn dan verschillende opties om hen weer te laten focussen. Zo kun je:

  • de toegang tot ongewenste websites blokkeren;
  • de scherm van de leerling bevriezen en/of een persoonlijk berichtje sturen;
  • leerlingen naar een bepaalde website sturen;
  • je eigen scherm delen.

Impero Classroom of Impero Education Pro

Hebben de leerlingen allemaal een eigen apparaat waarop zij werken met hun Microsoft 365 of Google account? Dan raden we aan om te kiezen voor Impero Classroom. Deze licenties neem je af per gebruiker. De software integreert goed met Microsoft Azure AD en Google Classroom.  

Werken jullie op school met laptopkarren of vaste computers? Dan is Impero Education Pro meer iets voor jullie. Dit is een on-premise product waar verschillende leerlingen na elkaar kunnen inloggen op dezelfde apparaten, met eigen of gedeelde accounts. Je neemt dit product per apparaat af. Deze software is ook handig voor het beheer en onderhoud van de computers.

Veilig internetten met Impero Webcheck en Wellbeing

Je wilt natuurlijk graag dat leerlingen geen onveilige of kwetsbare websites bezoeken. Gelukkig kun je de online toegang tot bepaalde sites verbieden. Impero Webcheck analyseert de inhoud en blokkeert de websites met gevoelig materiaal zoals pornografie of extremisme. 

Om de vrijheid van leerlingen niet onnodig te beperken, kun je alle instellingen en filters op individueel niveau toepassen. Ook ontvang je via Impero Wellbeing waarschuwingen wanneer een leerling zoekt op trefwoorden over schadelijke inhoud of gevoelige onderwerpen. Hierdoor kun je op tijd ingrijpen wanneer er misschien iets ergs aan de hand is.

Krijg een indruk van Impero in deze video's

Hoe kan ik tijd in de les besparen met Digital Classroom Management?

 

Hoe kan ik leerlingen begeleiden die meer aandacht nodig hebben, terwijl ik andere leerlingen de vrijheid geef om te versnellen?

 

Hoe kan ik leerlingen die snel afgeleid zijn, helpen om zich te concentreren op hun taak?

Hoe kunnen docenten het welzijn van hun leerlingen en zichzelf waarborgen en vergroten?

Deze video verschijnt binnenkort online.

Benieuwd?

In onze webshop vind je de producten van Impero. Ook in deze brochure lees je meer informatie over de opties. Wil je Impero eerst uitproberen? Vraag dan via info@apsitdiensten.nl een gratis demo aan.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl