Digitaal of hybride lesgeven

Digitaal toetsen met Forms

Er zijn verschillende digitale opties waarmee je toetsen kunt maken en afnemen. Super handig als je bijvoorbeeld filmpjes in de toets wil opnemen of als je de klas tegelijkertijd 21e eeuwse vaardigheden wil bijbrengen.

Toetsen en quizzen afnemen met Forms

Als je alleen toetsen of quizzen wil afnemen is Microsoft Forms heel geschikt. Je kiest gemakkelijk tussen verschillende soorten vragen; open-, meerkeuze- of bijvoorbeeld classificatievragen waar leerlingen de juiste volgorde kunnen aangeven. 

Je kunt de toets of quiz vullen met vragen en deze vervolgens delen met de leerlingen via een linkje. Ook kun je de het formulier live presenteren en leerlingen laten deelnemen via een QR-code. Belangrijk is wel om bij de start van de toets te vragen om de naam van de leerling, de leerlingen hoeven namelijk niet in te loggen en starten meteen met de toets. 

Als je de toets of quiz hebt afgenomen, biedt Forms direct een overzicht van de antwoorden, waaronder een analyse van de meerkeuzevragen. Wil je alle antwoorden zien? Download dan eenvoudig een Excel-sheet of kijk de toetsen online na.

Handig: de oefenmodus voor een quiz

Met de oefenmodus binnen Microsoft Forms kunnen leerlingen in hun eigen tempo oefenen met quizvragen. Na elke vraag krijgen ze direct feedback over of het antwoord goed of fout is. Ook ontvangen ze leuke aanmoedigingen tijdens de oefening. Als leerkracht heb je natuurlijk inzicht in alle resultaten! 

Je zet de oefenmodus aan via de instellingen:


Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl