Digitaal of hybride lesgeven

Hybride lesgeven, hoe doe je dat?

De kans is aanwezig dat een van je leerlingen thuis komt te zitten. Om het onderwijs tóch door te laten gaan kan hybride lesgeven een uitkomst zijn; zo geef je én je klas en de afwezige leerling tegelijkertijd les.

Wil je weten hoe je dat kunt doen? Bekijk dan onze handleiding.

Wat als je vanuit huis les moet geven?

Stel dat je in afwachting bent van een coronatest of een gezinslid is ziek; er is niet altijd iemand die de klas over kan nemen. Daarom kan lesgeven vanuit huis een goede optie zijn. In onze handleiding beschrijven we welke stappen nodig zijn en geven we je handige tips om tóch onderwijs te bieden. 

Volledig onderwijs op afstand

Mocht de situatie zich voordoen dat zowel jij als leerkracht, als de leerlingen, niet meer naar school kunnen (bijvoorbeeld door een totale lockdown); dan helpen wij je om volledig les te geven via Teams.

Onze website staat nog steeds boordevol tips om online les te geven en in het webinar van afgelopen zomer leer je meer over de mogelijkheden voor onderwijs op afstand met Teams. Ook voor verschillende handleidingen kun je bij ons terecht.

Informatie voor leerlingen over het werken met Teams
Wil je je leerlingen uitleggen hoe ze aan de slag kunnen met Teams? Deel met hen dan deze video, gemaakt door leerlingen uit groep 4 en 6. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe leerlingen thuis Teams kunnen downloaden, openen en vervolgens kunnen gebruiken.

Leuk om te weten: nieuwe functionaliteiten in Teams

Regelmatig zijn er nieuwe toepassingen en functionaliteiten die Teams nog een stukje makkelijker en fijner maken. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld de voorvertoning van je berichten uitschakelen of in een Teamsvergadering naadloos schakelen tussen apparaten. Ook op onze website praten we je graag bij over nieuwe updates en tips.

Ook handig: in Teams zijn er twee nieuwe sneltoetsen. Om een gesprek te starten, druk je eenvoudig op Alt+Shift+C op een pc en Opt+Shift+C op een Mac. Wil je meer weten over deze functies? Kijk dan op de update pagina van Microsoft.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl