Plannen en overzicht

Hoe maak je goede planningen en jaarkalenders?

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van jaarplannen en het afstemmen met collega's? Raak je het overzicht tussen alle taken en documenten weleens kwijt? Dat is niet gek. De werkdruk in het onderwijs is hoog en er zijn er vast veel dingen die je aandacht vragen. Gelukkig zijn er handige ICT-hulpmiddelen om duidelijke en toegankelijke planningen te maken.

Maak overzichtelijke jaarplannen of -kalenders

Vakanties, studiedagen, oudergesprekken, schoolreisjes, vergaderingen en de begrotingscyclus; alles moet worden gepland. Elk jaar weer opnieuw! Ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van een jaarkalender, bijvoorbeeld voor je school, het bestuursbureau of misschien zelfs de hele stichting? Dan is dat vast een uitdaging. Er is een goede afstemming nodig om alle activiteiten op de juiste manier te plannen. Ook wil je graag dat collega’s gemakkelijk samen kunnen werken in de planning en het overzicht behouden.

Plandisc is een toegankelijke oplossing waarmee je voor iedereen overzicht creëert. In deze cirkelvormige kalender zijn alle bijeenkomsten en processen in één oogopslag zichtbaar. Je plaatst een mooi opgemaakte Plandisc gemakkelijk op intranet, de website of integreert deze met Microsoft 365 (bijvoorbeeld Outlook en Teams) of Google. Zo weet je zeker dat iedereen op de hoogte is van de actuele planning en hoeft niemand meer op zoek te gaan in allerlei verschillende systemen. Ook kun je terugkerende activiteiten herhalen, zodat deze het volgende (school)jaar opnieuw in de kalender staan.

Daarbij zorgt Plandisc voor een betere samenwerking. Alle activiteiten zijn zichtbaar en daarmee creëer je transparantie binnen het bestuur, de afdeling of de gehele onderwijsinstelling. Je ziet bijvoorbeeld precies welke periodes druk zijn of welke activiteiten overlap hebben. Daardoor kun je nieuwe afspraken goed met elkaar afstemmen.

Demovideo Plandisc

Een Plandisc kalender personaliseer je helemaal naar eigen wens. Zo kun je een Plandisc gebruiken voor:

  • Jaarkalenders (school- of stichtingbreed)
  • Lesroosters (voor scholen of kindcentra)
  • Bestuursprocessen
  • Strategische beleidsplannen
  • Administratieve-, HR- of marketingplannen
  • Persoonlijke dag tot dag planning
  • En nog veel meer!

Bekijk een voorbeeld Plandisc.

Gratis proeflicentie

Ontdek zelf hoe Plandisc werkt

Vraag een gratis proeflicentie aan en ga direct zelf aan de slag met overzichtelijke planningen en kalenders!
Lees meer

Plan je eigen tijd beter in met Planner, To Do en OneNote

Een to-dolijst die steeds langer wordt, kwijtgeraakte aantekeningen en een ontplofte mailbox. In drukkere periodes kan het je ineens overvallen en raakt het overzicht kwijt. Hoe los je dit op? Ga aan de slag met timemanagement! Of je nu werkt als leerkracht, HR-medewerker of bestuurssecretaris; iedereen kan zijn of haar tijd beter indelen wanneer je een goede structuur aanbrengt in takenlijsten en notities.

Wanneer jullie werken met Microsoft 365, kan je hier gratis mee aan de slag. Drie handige hulpmiddelen staan dan namelijk al op je laptop: Planner, To Do en OneNote. Met deze apps maak je mooie planningen, overzichtelijke takenlijsten en bijbehorende notities die niet meer kwijtraken. Ook kun je hierin samenwerken met andere collega’s. Zo ga je productiever aan de slag én zie je geen deadlines meer over het hoofd. Ga zelf aan de slag met deze apps!

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl