Licentie

Evidos - Start, Basis of Plus

Met Evidos zetten medewerkers, ouders of externen digitale, rechtsgeldige handtekeningen.

 • Snel en eenvoudig aan de slag met digitaal ondertekenen
 • Houd overzicht op de status van documenten met dit elektronische tekenboek
 • Zorg voor minder papieren post en minder handwerk

Waarom digitaal ondertekenen in het onderwijs?

Arbeidscontracten, toestemmingsformulieren, subsidieaanvragen: ze hebben allemaal een handtekening nodig. Maar wanneer je deze krabbels handmatig moet verzamelen via brievenpost of een tekenboek, kost dat veel tijd en geld. Met een oplossing voor digitaal ondertekenen zetten medewerkers, bestuursleden of ouders digitale handtekeningen die net zo rechtsgeldig zijn inktkrabbels. Het is een laagdrempelige manier om binnen je school of bestuur bepaalde werkprocessen te automatiseren.

Tegenwoordig zijn er verschillende oplossingen voor digitaal ondertekenen. In het vergelijkingsdocument vergelijken we Evidos met oplossingen Adobe Sign en Filemaker.

Digitaal ondertekenen met Evidos

Evidos is een eenvoudige oplossing waarmee medewerkers, bestuursleden of ouders documenten digitaal ondertekenen vanaf iedere locatie en elk apparaat. Denk aan een bestuurder die vanuit huis een offerte ondertekent op een mobiel, of aan een ouder die tijdens de ouderavond een krabbel op een toestemmingformulier zet via een tablet.

Evidos documenteert wie er wanneer een document heeft ondertekend. Via het dashboard heb je altijd overzicht waar een verstuurd document zich bevindt en wat de precieze status hiervan is. Moeten medewerkers meerdere documenten ondertekenen? Via een eigen portaalaccount hebben zij toegang tot hun persoonlijke, elektronische tekenboek. Hierin staan alle verzoeken en ondertekenen zij alle documenten in één keer.

Drie varianten: Start, Basis en Plus

We bieden drie varianten aan: Start, Basis en Plus. Deze varianten bieden alle basismogelijkheden van Evidos. Het verschil zit in het aantal credits dat je aanschaft, waarmee je ondertekenverzoeken verstuurt. Bekijk het verschil tussen de varianten. Let op: de Enterprise variant bieden we niet aan, maar is op verzoek wel beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom kiezen voor Evidos?

Met deze oplossing van Evidos:

 • zetten personen binnen én buiten je organisatie rechtsgeldige handtekeningen die voldoen aan de hoogste internationale eisen voor rechtsgeldigheid en aan de vereisten voor de geavanceerde elektronische handtekening conform artikel 3:15a BW;
 • verstuur je ondertekenverzoeken op maat en in jullie huisstijl;
 • gebruik je meerdere identificatiemethodes om zo de juiste bewijskracht voor transacties te krijgen (denk aan DigiD, iDIN, eHerkenning, iDEAL en identiteitsbewijzen);
 • ben je op de hoogte van alle openstaande transacties en getekende documenten via het realtime dashboard, hierdoor raak je niks kwijt en behoud je de controle;
 • ontvang je bij iedere transactie een transactiebon waardoor je altijd over de juiste bewijskracht beschikt;
 • werk je aan een duurzamere school of stichting!
Lees ook hoe Resonans Onderwijs gebruikmaakt van Evidos.


Het product werkt goed samen met:

 • Microsoft 365
 • Google Workspace (binnen Google Docs verstuur je een ondertekenverzoek via één knop)

De oplossing is snel en eenvoudig te koppelen aan je systeem via de Webservice API. Hier is geen implementatie bij nodig. Wil je Evidos koppelen aan de eigen omgeving? Neem dan contact met ons op.

Het is ook mogelijk om Evidos te koppelen aan DocuFlow: een oplossing waarmee je gehele documentprocessen automatiseert.

Meer informatie?

Meer informatie vind je op de website van Evidos. Ook kun je altijd contact met ons opnemen voor advies.

Veelgestelde vragen

Plaats Evidos in je winkelwagen en rond de bestelling af. Hierna ontvang je een e-mail met een linkje. Via deze link bestel je de gewenste producten met 15% korting op de website van Evidos. Vanaf het tweede jaar betaal je het volledige bedrag (zonder korting) aan Evidos. Maar: je hebt dan wel nog steeds recht op 15% korting. Dit bedrag krijg je aan het einde van dat tweede jaar (en mogelijke volgende jaren) van ons terug. Wil je het abonnement opzeggen? Dat doe je via Evidos.
Wij bieden drie varianten van Evidos aan: Start, Basis of Plus. Deze varianten verschillen in het aantal credits waarmee je ondertekenverzoeken verstuurt. Op de website van Evidos vind je hoeveel credits je nodig hebt. Let op: de Enterprise variant bieden we niet aan, maar is op verzoek wel beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.
Ja, het is mogelijk om een proefaccount aan te vragen voor 14 dagen. Neem contact met ons op als je dit wilt.
Zijn je credits op? Dan kun je nieuwe handtekeningen op dezelfde manier bestellen. De handtekeningen zijn 1 jaar geldig. Na elke aankoop start er een nieuwe abonnementstermijn van 1 jaar met 1 maand opzegtermijn. Wil je het abonnement opzeggen? Dat doe je via Evidos.