Licentie

Microsoft Viva Connections

Met Viva Connections van Microsoft voeg je je moderne SharePoint intranet toe aan Teams en verrijk je deze met extra toevoegingen.

  • Actiegerichte widgets (direct uitvoerbaar)
  • Verbind je huidige moderne SharePoint intranet met Microsoft Teams
  • Werkt ook goed op je mobiel

Werken jullie ook al een langere tijd met Microsoft Teams? En is dat de plek waar veel medewerkers grotendeels hun dag doorbrengen om samen te werken aan projecten? Met Viva Connections van Microsoft verrijk je de Teams omgeving met jullie eigen moderne SharePoint intranet en voeg je hier extra’s aan toe. 

Microsoft Viva Connections

Met Microsoft Viva Connections maak je je moderne SharePoint intranet beschikbaar in Microsoft Teams als ‘home site’. In Teams zie je direct het menu, nieuws en andere content terug. Denk aan nieuws vanuit je onderwijsinstelling en/of informatie vanuit Yammer. Medewerkers hoeven dan niet meer te switchen naar een andere applicatie. Je hebt zelf invloed welke informatie er op jullie home site terecht komt (‘curated feed’). Daarbij kun je  verschillende onderdelen van Viva Connections koppelen zoals het dashboard.

Je voegt een dashboard toe in de vorm van tegels. Deze tegels kun je actiegericht inzetten. Zo kan bijvoorbeeld iemand die verlof wilt aanvragen, dit direct vanaf het dashboard doen zonder doorverwezen te worden naar een andere applicatie. Integreer de omgeving vervolgens met SharePoint Framework en PowerApps en zo breid je Viva Connections steeds meer uit naar wens. Ook werkt de omgeving goed op een mobiel. 

Viva Connections is dus eigenlijk de hub waar je alle informatie over platformen en apparaten samenbrengt voor al je medewerkers.

Waar beschik je nu al over binnen Microsoft 365 A3? 

Microsoft Viva Connections maakt onderdeel uit van je Microsoft 365 A3 licentie. Je hoeft deze licentie dus niet los aan te schaffen voor medewerkers met een A3 licentie. Wil je zien waar je al over beschikt? Bekijk dan dit overzicht (uitvouwen voor volledig overzicht).

Viva Suite: vier Viva producten in één

Microsoft Viva heeft ook nog drie andere tools. Neem eens een kijkje bij Viva Suite, waarmee je alle vier de producten in één keer afneemt.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)

Offerte of meer informatie aanvragen

Meer informatie of een offerte aanvragen

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!