Licentie

Microsoft Viva Learning

Met Viva Learning van Microsoft stel je trainingsmateriaal en cursussen beschikbaar binnen jullie onderwijsorganisatie. Creëer zo een eigen leerplatform binnen Microsoft Teams.

  • Een leerplatform om de ontwikkeling van je medewerkers te bevorderen
  • Interessante kennis voor iedereen beschikbaar
  • Laat collega’s leuk materiaal naar elkaar doorsturen

De werkdruk in het onderwijs is hoog. Dit gaat vaak ten koste van het (door)ontwikkelen van kennis, want hier is niet altijd meer tijd voor. Met Viva Learning maak je kennis in de vorm van cursussen en trainingen op een laagdrempelige manier beschikbaar voor iedereen. Zo laat je je medewerkers leren terwijl ze aan het werk zijn vanuit hun vertrouwde Teams omgeving.

Microsoft Viva Learning

Met Microsoft Viva Learning stel je trainingsmateriaal en cursussen beschikbaar binnen een eigen leerplatform, als aanvulling op de Microsoft Teams omgeving. Hierdoor beschikt iedere medewerker over de juiste middelen, kennis en tools om zichzelf verder te ontwikkelen.

Een leerplatform moet natuurlijk wel up-to-date zijn en gevuld worden met relevante content. In eerste instantie komt de content op je leerplatform vanuit Microsoft zelf beschikbaar via LinkedIn Learning (helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar) en Microsoft Learnings. Daarnaast kun je zelf content toevoegen via SharePoint sites of content van derden (denk hierbij aan het koppelen via API’s van gewenste E-learn platformen waar jullie nu misschien al over beschikken). 
 
Kortom: Viva Learning is een mooi, centraal platform voor kennismaterialen waar iedereen zich op eenvoudige wijze verder kan ontwikkelen.

Waar beschik je nu al over binnen Microsoft 365 A3?

Een bepaalde (basis)functionaliteit van Viva Learning maakt al onderdeel uit van je Microsoft 365 A3 licentie. Wil je zien waar je nu over beschikt en wat je extra krijgt wanneer je dit product aanschaft? Bekijk dan dit overzicht (uitvouwen voor volledig overzicht).

Viva Suite: vier Viva producten in één

Microsoft Viva heeft ook nog drie andere tools. Neem eens een kijkje bij Viva Suite, waarmee je alle vier de producten in één keer afneemt.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)