Licentie

Microsoft Viva Topics

Met Viva Topics van Microsoft stel je kennis en informatie voor iedereen beschikbaar op één centrale plek. Hierdoor wordt het zoekproces voor iedereen zo efficiënt mogelijk.

  • Breng informatie, kennis en mensen samen
  • Meer betrokkenheid op de werkvloer
  • Verkrijg kennis en informatie op een efficiënte manier

Wist je dat medewerkers gemiddeld een uur per dag bezig zijn met informatie zoeken? Als de informatie vervolgens niet beschikbaar is, richten ze zich vaak tot een collega die er ook weer tijd in moet stoppen. Of ze zoeken het zelf opnieuw uit. Waarom zou je niet alle kennis en informatie voor iedereen eenvoudig beschikbaar willen stellen?

Microsoft Viva Topics

Met Viva Topics maak je kennis beter vindbaar, waardoor het zoekproces naar informatie voor iedereen veel efficiënter en leuker is. Viva Topics zet informatie (geautomatiseerd) om in kennis en deze kennis wordt weer vanuit allerlei plekken samengebracht op één centrale plek. Dit kan zelfs informatie buiten jullie eigen Microsoft 365 omgeving zijn. Zo vinden medewerkers de juiste informatie veel sneller.

Viva Topics zoekt op basis van Microsoft Graph naar alle informatie binnen je organisatie. Hiervan wordt een (SharePoint)pagina gemaakt, die je publiceert. Wanneer nodig, kun je als beheerder ook zelf nog extra informatie en kennis toevoegen. Via rollen en rechten zien medewerkers alleen de informatie die voor hen is toegestaan.

Let op: de kennis uit ‘gesloten’ Teams of SharePoint bibliotheken komt niet beschikbaar in Viva Topics. Op het gebied van kennisdeling is het dus niet altijd handig om informatie binnen gesloten omgevingen te houden.

Waar beschik je nu al over binnen Microsoft 365 A3?

De (basis)functionaliteit van Viva Topics maakt nog geen onderdeel uit van je Microsoft 365 A3 licentie. Wil je zien waar je nu over beschikt en wat je precies krijgt wanneer je het product aanschaft? Bekijk dan dit overzicht (uitvouwen voor volledig overzicht).

Viva Suite: vier Viva producten in één

Microsoft Viva heeft ook nog drie andere tools. Neem eens een kijkje bij Viva Suite, waarmee je alle vier de producten in één keer afneemt.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)