Licentieoverzicht

Power Automate

Met Power Automate automatiseer je bepaalde werkprocessen zodat er minder handmatig werk nodig is, denk aan het goedkeuren van documenten.

  • Automatiseer taken en processen
  • Zorg voor tijdswinst binnen je school of stichting
  • Licentie per stroom of per gebruiker

Wat kun je met Power Automate?

Met Power Automate automatiseer je taken en processen via zogenaamde ‘stromen’. Dat doe je met behulp van sjablonen of standaard werkstromen die al klaarstaan in de tools. Je gebruikt hiervoor gegevens binnen en buiten Microsoft 365. Zo verbind je Power Automate gemakkelijk met het volledige Microsoft Power Platform, Microsoft 365, Dynamics 365, Azure en honderden andere apps. Wil je een werkstroom op maat maken? Dan raden we je aan om (technische) ondersteuning te zoeken of om een training te volgen over Power Automate.

Voorbeelden van stromen

Je kunt automatische stromen creëren voor:

  • facturen die automatisch in de juiste SharePoint map worden opgeslagen;
  • bestel- of goedkeuringsprocessen waarbij niemand meer achter de handeling van een ander aan hoeft te gaan;
  • processen rondom jubilea waarbij alle betrokkenen automatisch mails ontvangen;
  • en nog veel meer, zie ook de voorbeelden van Stichting Quadraten.

Power Automate afsluiten per stroom of per gebruiker

Je kunt Power Automate afsluiten per stroom of per gebruiker.
  • Licentie per stroom: Je moet als beheerder deze licentie koppelen aan een omgeving (en dus niet aan een medewerker). Teams, afdelingen of de gehele organisatie kan dan stromen implementeren (met gereserveerde capaciteit). Let op: voor deze licentie geldt een minimale afname van 5 stuks.
  • Licentie per gebruiker: Je moet als beheerder deze licentie koppelen aan een specifieke medewerker. De gebruiker kan een onbeperkt aantal stromen (binnen servicelimieten) bouwen en gebruiken met de volledige mogelijkheden van het programma.

Onderdeel van het Power Platform

Power Automate is één van de applicaties binnen het Power Platform. Wil je weten wat je nog meer met dit platform kunt doen? Bekijk dan de mogelijkheden van het Power Platform.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.


Je kunt de volgende producten bestellen: