Licentie

Microsoft Teams Rooms Standard (legacy-licentie)

Dit is de verouderde Microsoft Teams Rooms Standard-licentie. Heb je deze nog nooit besteld? Kies dan voor een nieuwe variant: Basic of Pro.

  • Legacy-licentie
  • Verouderde SKU (product)
  • Nieuwe varianten beschikbaar

Voor Teams Rooms is er een nieuw licentiemodel met twee nieuwe varianten:

Deze Standard-licentie is daardoor verouderd, vandaar de term legacy-licentie. In ons contract blijven deze ‘verlopen’ licenties geldig tot 31 december 2026, omdat het Microsoft contract dan afloopt. Je kunt deze Standard-licentie dus blijven bestellen en gebruiken tot en met 31 december 2026. Maar: je werkt dan wel met een verouderde SKU (product)! Dat betekent dat er straks geen documentatie over deze licentie te vinden is en dat vernieuwingen of wijzigingen mogelijk niet meer plaatsvinden.

Dat is dus de afweging die je moet maken. Daarbij kun je met de gratis Basic-licentie misschien ook al uit de voeten.

In hoeverre verschillen de nieuwe varianten met de Standard-licentie?

De gratis Basic-licentie bevat minder functionaliteiten dan de lopende Standard legacy-licentie. De Pro-licentie bevat juist méér functionaliteiten dan je nu hebt. Het is dus raadzaam om goed te kijken aan welke functionaliteiten je genoeg hebt. Op basis daarvan kies je welke variant daar het beste bij aansluit.

Je kunt maximaal 25 Basic-licenties kosteloos in je eigen tenant bestellen. Heb je er meer nodig? Dan bestel je voor deze extra licenties de Pro-variant. Bekijk de exacte verschillen tussen Teams Rooms Basic en Teams Rooms Pro.

Wij willen van deze Standard-licentie overstappen naar Basic of Pro. Hoe werkt dat?

1.    Zeg dan de huidige Standard-licenties alvast op door een mail te sturen naar info@apsitdiensten.nl. De licenties blijven gewoon werken tot en met 31 december 2023. Wanneer je nu opzegt, heeft dat dus geen invloed op de werking vóór 31 december.

2.    Bestel de Teams Rooms Basic- of Pro-licenties.

Basic-licentie: bestel deze nu alvast in je tenant. Lees hoe je dat doet. Je kunt deze licenties in principe al direct gebruiken. De Standard-licenties zullen nog doorlopen tot en met 31 december 2023, ongeacht of je deze wel of niet meer hebt toegewezen aan een Teams Rooms apparaat.

Pro-licentie: deze bestel je in onze webwinkel. Kies als ingangsdatum 1 januari 2024. Zo weet je zeker dat de licenties dan beschikbaar zijn en maak je geen dubbele kosten (omdat de Standard-licentie nog loopt tot en met 31 december 2023). Tegen die tijd koppel je de licenties aan de Teams Rooms apparaten en ontkoppel je de oude licenties. Deze zullen automatisch verlopen.

Wil je de Teams Rooms licenties helemaal opzeggen?

Zeg deze dan op tijd bij ons op door een mail te sturen naar info@apsitdiensten.nl. Dan annuleren we de licenties voor het komende jaar en bestellen we geen nieuwe meer.

Let op: wij zullen de huidige licenties niet automatisch annuleren, omdat we niet kunnen zien of je deze nu wel of niet in gebruik hebt. De huidige licenties zijn aangeschaft tot 31 december 2026, maar wel jaarlijks opzegbaar.

Veelgestelde vragen

SKU staat voor Stock Keeping Unit. Het is de bestelcode van een uniek product.

Vanaf 1 juli 2023 kun je Teams Rooms apparaten en Surface Hubs (resource accounts) niet meer koppelen aan een gebruikerslicentie (A3). Deze aankondiging vind je ook in het berichtencentrum binnen je tenant onder post MC546934 en in deze blog.

Je hebt daardoor vanaf 1 juli een Teams Rooms Basic-licentie (gratis) of Pro-licentie nodig die je kunt toewijzen aan het apparaat. Weet je niet zeker welke licentie is gekoppeld aan een Teams Rooms apparaat? In het Teams Admin Center controleer je dit met behulp van deze stappen. Onderneem op tijd actie, zo voorkom je dat het apparaat na 1 juli 2023 niet meer werkt!

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft