Licentie

Teams Rooms Standard (Apparaatlicentie)

Dit betreft de Microsoft Teams Rooms licentie voor je Teams Rooms systeem. Geschikt voor hybride lesgeven, vergaderen en samenwerken.

  • Betreft een apparaatlicentie
  • Geschikt voor hybride lesgeven
  • Maak een complete vergaderruimte

Teams Rooms

Wanneer je een vergadering organiseert waar zowel medewerkers vanuit huis, als vanaf kantoor aan deelnemen, spreek je over een hybride samenwerking. Een andere vorm doet zich voor wanneer je als leerkracht vanuit huis les wilt geven en de leerlingen op school in het lokaal zitten.

Met Teams Rooms creëer je een beveiligde vergaderruimte die dient als een soort hub voor hybride vergadersituaties. Zo begin je vanuit je systeem elke vergadering met slechts één klik en heb je dus een complete vergaderruimte ervaring met Microsoft Teams zonder alle problemen die erbij komen kijken als ieder zijn eigen apparaat gebruikt.

Wanneer je namelijk met elkaar in één ruimte zit en iedereen met zijn eigen laptop deelneemt, werkt dat niet prettig. Echo’s, piepgeluiden, jezelf dubbel horen of microfoons continu aan- en uitzetten, het zijn allemaal dingen die je met Teams Rooms voorkomt. 

Let op! Om deze licentie te kunnen gebruiken heb je een Microsoft Teams Rooms-systeem nodig.

Via dit systeem worden de HD-video en audio in jouw vergaderruimte samengebracht tot een complete samenwerkingservaring, allemaal bedienbaar vanaf het touchscreen-consoleapparaat. Het systeem beheer je vervolgens eenvoudig via het Teams Admin Center en is ook geschikt om mee te bellen (via het Telefoonsysteem van Teams).

A3 (cloudbundel) vs. Teams Rooms vs. Digibord 

Teams Rooms is in feite een 'Teams' en 'Eindpuntbeheer' (Intune) licentie. Deze zijn beiden ook in de Microsoft 365 A3 licentie (cloudbundel) opgenomen. Mocht je deze willen gebruiken om hybride les te geven via het digibord, dan kun je wellicht beter kijken naar de A3 licentie. De A3 licentie is namelijk goedkoper dan de Teams Room en met de A3 licentie kun je gelijk alle office apps bedienen met je digibord. 

Wil je meer lezen over hybride lesgeven? Bekijk dan hier onze handleiding.

Standaard vs. Premium 

Er is naast de standaard Teams Rooms licentie ook een premium licentie. Deze hebben wij (nog) niet opgenomen in onze webwinkel maar kunnen wij wel leveren. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. De Premium licentie is grotendeels gelijk aan de standaard en heeft Managed Services als extra. Hiermee kun je de operationele verantwoordelijkheid voor het beheren en bewaken van Microsoft Teams Rooms naar Microsoft of partners verschuiven.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft