Licentie

Visual Studio Professional

Met Visual Studio Professional bouw je zelf applicaties op het Microsoft-platform. Je sluit deze licentie voor een aantal gebruikers af.

  • Geavanceerde toepassingen
  • Geschikt voor programmeurs en ontwikkelteams
  • Volledige ontwikkelomgeving

Visual Studio maakt het mogelijk om de gebruikersinterface van programma's te ontwerpen. Daarnaast kun je er programma's mee schrijven. En tot slot kun je fouten in je programma’s opsporen. Wil je meer weten over Visual Studio kijk dan hier.

Visual Studio en PowerApps

Naast Visual Studio kun je ook met PowerApps (onderdeel van de cloudbundel) apps ontwikkelen. PowerApps is gebouwd voor niet-ontwikkelaars en stelt iedereen in staat om apps te maken. Visual Studio Professional is een stuk geavanceerder en bedoeld voor de ontwikkelaar die een product zelf bouwen. 

PowerApps blijft zich doorontwikkelen en er komen steeds meer connectors en API’s beschikbaar. Hierdoor maken ook steeds meer ontwikkelaars gebruik van PowerApps. Het is aan te raden eerst te kijken of PowerApps voldoende is voor de specifieke app die je wilt ontwikkelen.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft