Webinar

Gratis webinar: gevoelige gegevens veilig mailen

Versturen jullie vaak gevoelige en bijzondere gegevens, bijvoorbeeld medische informatie in zorgdossiers? Dan ben je verplicht om deze gegevens via een mailoplossing zoals Zivver of Bastion 365 met anderen te delen. Volg dit webinar van expert Maurits en maak kennis met de mogelijkheden van veilig mailen!

Wat komt er deze bijeenkomst aan bod?

 • Starten met veilig mailen: waar begin je
 • Mogelijkheden van mailoplossingen Zivver en Bastion 365

Microsoft en Google bieden handige manieren om algemene persoonsgegevens te versleutelen. Maar wist je dat deze mogelijkheden niet toereikend zijn wanneer medewerkers bijzondere en gevoelige persoonsgegevens willen mailen? Denk aan BSN-nummers (gevoelig) en medische informatie (bijzonder). Dit moeten zij op een veiligere manier doen, namelijk met een mailoplossing zoals Zivver en Bastion 365. Hiermee wordt de mail goed beveiligd en de ontvanger geauthentiseerd. Zo is de kans op datalekken minder groot!

Het gebruik van een externe mailoplossing is extra belangrijk voor medewerkers die veel werken met vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld medewerkers in het speciaal onderwijs, een samenwerkingsverband of IB’ers. Volgens regelgeving zoals de NTA 7516-norm en het normenkader IBP moet je namelijk altijd zorgvuldig omgaan met gevoelige persoonsgegevens van leerlingen, ouders en medewerkers. Een 'reguliere' e-mail, zonder passende maatregelen, voldoet dan niet. Een e-mail via Zivver of Bastion 365 wel!

Tijdens deze sessie bespreekt Maurits de mogelijkheden voor veilig mailen en delen. De volgende zaken komen aan bod:
 • Waar begin je: wat wordt er precies gemaild of gedeeld, en met wie?
 • Welke mogelijkheden voor veilig mailen biedt Microsoft? Wat zijn hier de beperkingen?
 • Wat is de meerwaarde van Zivver en Bastion 365? Hoe werken deze oplossingen en waarin verschillen ze van elkaar?
 • Hoe krijg je medewerkers mee en hoe vergroot een mailoplossing de privacy-bewustwording?

Let op: verkeerde datum in e-mail

Heb je een uitnodiging via de mail ontvangen? In deze e-mail staat dat het webinar op 13 april plaatsvindt. Dit klopt niet: het webinar is op donderdag 13 juni.

Webinar in het kort

 • Volgende webinar
  donderdag 13 juni
 • Duur
  van 15.30 tot 16.15 uur
 • Niveau
  Basis
 • Prijs
  Gratis

Aanmelden

Schrijf je in - Gratis webinar: gevoelige gegevens veilig mailen

 1. 13 juni 2024

  van 15.30 tot 16.15 uur Online

Waar en wanneer kan ik deze bijeenkomst volgen?

Links zie je waar en wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Volg je liever samen met je school of bestuur een op maat gemaakte training over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op voor een training op maat.