Webinars terugkijken

Regelmatig geven we webinars over verschillende onderwerpen. Zo hebben we bijvoorbeeld de applicatie Teams uitvoerig behandeld, maar ook aan het veilig delen van data hebben we aandacht besteed.

Bekijk de meest recente webinars op deze pagina of abonneer je op onze YouTube kanaal.

                                        

 

Webinar Aan de slag met Adobe in de klas

In het webinar van 18 november laten we zien hoe laagdrempelig, makkelijk en leuk het is om aan de slag te gaan met de creatieve producten van Adobe. Online verhalen vertellen, opdrachten maken, gezamenlijk werken aan projecten en deze delen via Spark Page, Microsoft Teams of Google Classroom. In drie kwartier maak je kennis met de mogelijkheden van Adobe voor in de klas.

 

Webinar Microsoft 365 op Chromebooks

In dit webinar over Microsoft 365 op Chromebooks bespreken we onder andere Single Sign On (SSO) en hoe je dit kunt gebruiken in combinatie met de Azure Active Directory. Ook de uitrol van Office Apps in de Appstore komt aan bod.

 

Webinar E-mailhandtekeningen beheren met Exclaimer

Eenduidig communiceren binnen- en buiten de onderwijsorganisatie is belangrijk om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een e-mailhandtekening is een vorm van communicatie die je eenvoudig kunt standaardiseren met Exclaimer.

In dit webinar leer je meer over Signature Exchange Manager, Auto Responder en Cloud e-mailhandtekening en tijdens het gratis webinar van Exclaimer.

Tijdens het webinar vind je antwoorden op vragen als:

  • Hoe beheer ik centraal alle e-mailhandtekeningen van de organisatie?
  • Hoe werkt Exclaimer samen met de Azure Active Directory?
  • Hoe ontwerp ik sjablonen met logo’s, banners of juridische disclaimers?

Ook bespreken we hoe je gemakkelijk een aanpassing in de handtekening kan verspreiden door de hele organisatie en welke rol eindgebruikers hebben.

 

Update van de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365

In de Microsoft omgeving vind je regelmatig nieuwe functionaliteiten en updates. Het is soms lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. Daarom hebben wij bekeken welke functionaliteiten en updates interessant zijn voor het basisonderwijs en hoe deze jouw organisatie verder kunnen helpen.

In dit webinar brengen we je op de hoogte van de nieuwe en verwachte functionaliteiten binnen Microsoft 365. Ook bespreken we waar je als beheerder de laatste ontwikkelingen kunt vinden en hoe je de toepassingen inzet voor jouw school en/of bestuur.

Onderstaande onderwerpen komen aan de orde:  

  • Updates in Teams
  • Microsoft Lists
  • Cloudprinting met Universal Print
  • Beheereenheden in Azure Active Directory

 

De belangrijkste ontwikkelingen in Microsoft 365

De functionaliteiten in de Microsoft 365 omgeving worden continu verbeterd. Sommige nieuwe functionaliteiten worden uitgebreid aangekondigd, andere verschijnen spontaan in het Office 365 menu. Het is lastig om als beheerder alle ontwikkelingen bij te houden, zeker in deze hectische coronatijd. Tijdens dit webinar bespreken onze experts Jan Ligtenberg en Maurits Knoppert de nieuwe functionaliteiten, waar je ze kunt vinden en hoe je ze inzet in jouw onderwijsorganisatie. 

We gaan onder andere in op de volgende onderwerpen: 

  • Hoe ga je om met jaarovergangen in Teams: denk aan het verwijderen, archiveren en aanmaken;
  • Nieuwe beleidsinstellingen voor het werken met Teams;
  • Azure: Labeling en beveiliging.

 

Data beschermen door middel van labeling binnen Microsoft 365

Door het instellen van rechten op een SharePoint-bibliotheek, geeft je als beheerder bepaalde groepen of gebruikers toegang tot documenten. Op deze manier kan iedereen die toegang heeft tot SharePoint ook bij deze documenten. In sommige gevallen is dat niet voldoende bescherming. Het is dan mogelijk rechten aan bepaalde documenten mee te geven door middel van labels. Hiermee zorg je ervoor dat ongeacht waar het document zich bevindt, de beveiliging intact blijft. Tijdens dit webinar verteld Maurits Knoppert meer over de mogelijkheden op het gebied van labeling en we laten door middel van een demo zien hoe je labels gebruikt ter beveiliging van je vertrouwelijke gegevens.

 

Microsoft voldoet aan de AVG, wat is de verantwoordelijkheid van de scholen nog?

 

Om scholen en schoolbesturen inzicht te geven in hoe leveranciers persoonsgegevens verwerken, vergelijken wij de voorwaarden van leveranciers met de model verwerkersovereenkomst van het Privacyconvenant Onderwijs. Ook de voorwaarden van Microsoft zijn onlangs bekeken door juristen. Hier gaan we op in tijdens dit webinar. We kunnen nu al melden dat de verwerkersovereenkomst van Microsoft bescherming biedt die gelijkwaardig is aan het Privacyconvenant Onderwijs.

Dit webinar is interessant voor Microsoft 365 beheerders, maar zeker ook voor functionarissen gegevensbescherming. Stuur deze video daarom door naar de FG’er van je organisatie!

 

Apparaten beheren en de regie behouden met Intune (Endpoint Management)

Als beheerder kun je met Intune (Endpoint Management) regels instellen wat er wel en niet mag op de apparaten. Ook kun je instellen dat een apparaat na diefstal op afstand kan worden leeggehaald en teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Een goede inrichting van Intune (Endpoint Management) is een voorwaarde voor effectief beheer. Wil je meer weten over het beheer met Intune (Endpoint Management) en hoe je hiermee tijd bespaart? Kijk dan dit webinar terug

 

Hoe ondersteunen toepassingen zoals Teams, PowerPoint en Stream je lessen?

Tijdens dit webinar behandelde onze trainers en consultants, Jan en Maurits, de verschillende toepassingen die het onderwijs in deze tijd kunnen ondersteunen. We kijken naar Stream, Microsoft Teams en PowerPoint.

Geavanceerde beveiliging met Microsoft 365

Microsoft 365 biedt al heel veel mogelijkheden op het gebied van privacy en beveiliging. De producten die scholen en schoolbesturen nu tot hun beschikking hebben via het basispakket, zijn voldoende om op een veilige en goede manier samen te werken in de cloud.

Tijdens dit webinar bespreken we deze mogelijkheden en geven we handvatten die helpen je tenant optimaal in te richten. Hierdoor zorg je ervoor dat je met behulp van deze producten voldoet aan de AVG. De focus van het webinar ligt vooral op je data veiligstellen en de juiste personen toegang te verlenen.

ZIVVER

Als we over beveiliging praten, hebben we het vaak over manieren om kwaadwillenden ‘buiten de deur’ te houden. Echter ontstaan de meeste datalekken door menselijke fouten en dus van binnenuit. De gebruiksvriendelijke oplossing ZIVVER helpt menselijke fouten te voorkomen.

ZIVVER waarschuwt gebruikers namelijk vooraf, waardoor fouten voorkomen kunnen worden. Bijvoorbeeld wanneer je e-mail verstuurt aan een ‘opvallende ontvanger’ die je niet eerder gevoelige informatie gemaild heeft. Daarnaast biedt ZIVVER tweede factor authenticatie (2FA). Wil je een gevoelig document mailen, dan kun je met ZIVVER eerst een code per sms naar de ontvanger sturen. Alleen met die code is je e-mail te openen.

 

Dynamisch Aankoop Systeem (DAS)

Koopt je bestuur regelmatig hardware in? Digiborden, Computers en laptops, iPads, Chromebooks of misschien zelfs wel netwerkapparatuur? Zo ja, dan kan een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) je tijd en geld besparen. En indien je boven Europese aanbestedingsgrenzen komt, is de inkoop ook rechtmatig. Wij denken dat een DAS grote voordelen kan hebben voor je bestuur. Daarom hebben we het onderdeel van onze dienstverlening gemaakt.

Tijdens dit webinar hoor je alles over de voordelen van het DAS, de opbrengst voor je school of bestuur en ook bespreken we de te zetten stappen wanneer je een aankoop wilt uitzetten bij het DAS.

Classroom Management

Classroom Management software maakt digitaal lesgeven met devices overzichtelijker. Zowel voor de leerkracht als leerling. De software biedt leerkrachten de mogelijkheid gemakkelijk overzicht te houden, restricties te geven welke websites er bezocht mogen worden en ook kunnen leerkrachten eenvoudig de aandacht vragen door beeldschermen van leerlingen te bevriezen. Daarnaast is het mogelijk op leerlingen individueel onderwijs te bieden. Je kunt bijvoorbeeld leerlingen die wat meer aandacht nodig hebben een extra opdracht geven en leerlingen die al verder zijn een wat uitdagendere opdracht. 

Tijdens het webinar hoor je alles over de mogelijkheden en meerwaarde die Classroom Management leerkrachten biedt.

 

Teams in de klas

Microsoft Teams kan een handige toevoeging zijn in de klas. Door een Team aan te maken voor de klas kunnen leerkrachten eenvoudig opdrachten aan leerlingen doorgeven. Tijdens het webinar krijg je inzicht in de mogelijkheden die Teams biedt. Ook kijken we naar de verschillende devices waarop Teams gebruikt kan worden, waaronder Windows devices, smartphones en Chromebooks.

Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten die Teams in de klas willen inzetten en die op zoek zijn naar praktische tips.

 

Adobe Creative Cloud en Acrobat Pro

Wil je de digitale vaardigheden van je leerlingen verder uitwerken en hun creativiteit stimuleren? Ben je op zoek naar manieren om 21e-eeuwse vaardigheden bij leerlingen te ontwikkelen en verbeteren?  Tijdens het webinar vertelt Hilde Maassen, expert en leerkracht van het Grafisch Lyceum Rotterdam, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe zij 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengt met behulp van de Adobe Creative Cloud.

Naast de creatieve programma’s zoals Spark Video en Illustrator, gaan we ook in op Acrobat Pro. Dit programma wordt onder meer gebruikt voor het bewerken en omzetten van PDF's. Licentiemanager Charles Hunfeld vertelt over andere mogelijkheden van Acrobat Pro, zoals het aanmaken van leerling portfolio’s of het archiveren van documenten met PDF/A (in het kader van bewaarplicht). Ook legt Charles de structuur van de Adobe-overeenkomst uit. Scholen rekenen namelijk af op basis van FTE. Dat betekent dat Adobe-software qua prijs een stuk toegankelijker is dan voorheen.

 

 

 

De meerwaarde van Azure voor het basisonderwijs

De verschuiving naar online diensten vraagt een andere manier van denken en werken en roept bij zowel besturen als scholen vragen op. Wil je kosten en tijd besparen? Heb je behoefte aan uitbreiding van je datacenter en een veilige plek voor uw back-ups? En overweeg je een overstap te maken naar Azure? Kijk dan dit webinar terug. Tijdens dit webinar kom je te weten wat Azure voor je onderwijsinstelling kan betekenen.

 

 

Azure Active Directory groepen

Ben je verantwoordelijk voor het Office 365 licentiebeheer binnen je organisatie? Dan heb je ongetwijfeld te maken met de veranderingen op het gebied van licentievormen. Het beheer van licenties kan op persoonlijke basis, maar met behulp van Azure Active Directory kun je ook via groepen licenties beheren. Daardoor wordt grootschalig licentiebeheer eenvoudig.

Tijdens dit webinar laten we zien hoe je deze groepen aanmaakt en hoe je licentiebeheer toepast. Ook bespreken we hoe je Self Service Password Reset activeert voor medewerkers. Op deze manier voorkom je dat medewerkers niet verder kunnen werken, wanneer ze hun wachtwoord zijn vergeten.

 

 

Einde ondersteuning Windows 7 en overstap Windows 10

Maakt je organisatie gebruik van Windows 7 en/of Office 2010? Dan is het belangrijk om de migratie naar Windows 10 en Office 365 te plannen. De ondersteuning voor Windows 7 stopt namelijk definitief op 14 januari 2020 en voor Office 2010 op 13 oktober 2020. In het webinar van 26 maart gaan we hierop in en bespreken we de gevolgen en praten over de overstap naar Windows 10.

 

 

Symantec Endpoint Protection 

Het is waarschijnlijk niet de vraag of je organisatie ooit te maken krijgt met een cyberaanval. De vraag is vermoedelijk wanneer. Weet je hoe je Symanytec software optimaal inzet en wil je er alles aan doen de kans op een cyber aanval te voorkomen? Volg dan het webinar gegeven door Symantec op 21 maart 2019. Tijdens het webinar vertellen experts je meer over Endpoint Protection en de technieken die Symantec gebruikt. Denk aan Device Control, Machine Learning, Behavior analysis en Exploit mitigation. Dit webinar is bedoeld voor gebruikers van Endpoint Protection, maar ook voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar een Endpoint Protection oplossing.

 

 

Minecraft Education

Maak kennis met Minecraft en kom te weten hoe je lesprogramma’s kunt verrijken met de speciale versie voor het onderwijs.

De speciale educatie-versie van Minecraft is speciaal bedoeld voor gebruik in de klas en kan ingezet worden voor vakken als rekenen, geschiedenis en maatschappijleer. Daarnaast draagt het bij aan vaardigheden zoals samenwerken, problemen oplossen en communiceren.

 

 

Managen en beveiligen van devices met Intune

Binnen de nieuwe visie van Microsoft is het niet meer nodig om als beheerder een apparaat klaar te maken voor gebruik voordat een eindgebruiker hiermee aan de slag kan. Via Intune is het mogelijk om (bijna) alle gewenste instellingen direct te regelen tijdens de eerste keer opstarten. Een medewerker kan dus zijn of haar apparaat zo vanuit de doos in één keer voor zichzelf inrichten.

Albert Tielman en Maurits Knoppert, trainers en consultants bij APS IT-diensten, delen tijdens dit webinar de nieuwe visie met je en tonen wat de nieuwe mogelijkheden zijn.

 

 

SharePoint online - van klassiek naar modern

Binnen SharePoint zijn veel nieuwe functionaliteiten beschikbaar waardoor er nieuwe en interessante samenwerkmogelijkheden ontstaan. Bekijk dit webinar wanneer je meer wilt weten over de overgang van klassieke SharePoint-sites naar de moderne variant.

 

Advanced Threat Protection inrichten

Hoe voorkom ik dat medewerkers een ransomeware-mail openen en zo op een onveilige link klikken of een besmette bijlage openen? Dat is een terechte vraag. Want het kan helaas voorkomen dat er een besmet bestand of onveilige link verstuurd wordt naar iemand in je organisatie. Daar kan Advanced Threat Protection bij helpen. Tijdens dit webinar vertellen we meer over het aanzetten van ATP en ook gaan we in hoofdlijnen in op de inrichting in een Office 365 beheeromgeving. 

Persoonsgegevens veilig in Office 365

In Office 365 zitten verschillende functies die kunnen helpen een datalek te voorkomen. Tijdens het webinar Persoonsgegevens veilig in Office 365 beantwoordt Menno Smidts de vraag of je gegevens veilig zijn bij Microsoft. Vervolgens bespreekt hij welke type datalekken er bestaan en gaat hij in op de functies die je helpen een datalek te voorkomen. Denk aan Azure Information Protection en EM+S.

   

Veilig mailen en data delen

Naar aanleiding van het webinar Persoonsgegevens veilig in Office 365 kwam een groot aantal vragen binnen over veilig mailen met Office 365. Om die reden hebben we het webinar Veilig mailen en bestanden delen georganiseerd. In dit webinar hoor je hoe je met Advanced Threat Protection en Azure Information Protection veilig mailt en veilig data deelt.  

 

Samenwerken met leerlingen en leerkrachten in Teams

Microsoft Teams kan de samenwerking op school stimuleren. Een team van leerkrachten kan een kanaal aanmaken om daarin lesmateriaal te delen, notulen rond te sturen of te discussiëren over de laatste vergadering. Het is ook mogelijk als leerkracht om een opdracht met de klas te delen en deze na te kijken via Teams. In dit webinar bepreekt Maurits Knoppert de mogelijkheden en laat hij zien hoe je ermee aan de slag kunt.

 

 

Dummy