Tips om digitaal les te geven

Nieuw schooljaar, nieuw Klasteam!

Bij de start van het nieuwe schooljaar komt veel kijken; je moet je inlezen in de leerlingen, een nieuw lokaal inrichten, én beslissen welke onderdelen je in Teams wil bewaren. Welke stappen moet je nemen en hoe zorg je ervoor dat je Teams-omgeving helemaal klaar is voor het aankomende jaar?

Video: 5 tips om aan de slag te gaan met Teams

 

Lees ook deze tips

  • Start je schooljaar met een nieuw, fris Klasteam! Wil je niet dat oude content binnen het Team beschikbaar blijft? Maak dan een nieuw Klasteam aan en archiveer het team van het afgelopen jaar. Uiteraard kun je er ook voor kiezen alleen de naam te veranderen.
  • Gebruik je lessen en opdrachten opnieuw. Als je je team van het afgelopen jaar archiveert houd je toegang tot de bestanden en kun je deze makkelijk hergebruiken.
  • Ook je OneNote Class notitieboek kun je hergebruiken als je bijvoorbeeld met de klas meegaat naar het nieuwe leerjaar. Krijg je een nieuwe klas? Start dan met een leeg notitieblok.
  • Je kunt je nieuwe Klasteam het beste helemaal op orde maken voordat je de leerlingen toegang geeft. Door pas op de knop activeren te klikken zodra je klaar bent begint de klas meteen in een ingerichte omgeving.
  • Gaat een leerling verhuizen of naar een andere school? Kies er dan voor om het account te verwijderen aan het einde van het schooljaar zodat er genoeg licenties zijn voor de nieuwe leerlingen.

Wil je meer weten?

Bekijk dan het webinar waar onze experts Jan Ligtenberg en Maurits Knoppert de jaarovergang en de nieuwe functionaliteiten van Microsoft 365 bespreken. Ook vind je op onze website nog meer tips voor het gebruik van Teams tijdens de les.

Voor beheerders

Voor de start van het nieuwe schooljaar hebben wij stap voor stap beschreven waar je aan moet denken bij het gebruik van Teams. Wist je dat je in Teams ook handige rapportages kunt maken? Hier zie je bijvoorbeeld welke beleidsregels er aan leerlingen zijn toegewezen en kom je te weten hoe Teams binnen de onderwijsinstelling wordt gebruikt.   

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl