Licentie

Microsoft Azure koppeling informatie

Microsoft Azure is een veilige en snelle dataserver.

  • Dit is de koppeling om binnen Microsoft 365 Azure diensten aan te zetten met onderwijskorting
  • Facturatie verloopt hierdoor via APS IT-diensten

De Azure Portal

In de tenant zie je een zogeheten Azure portal. Deze is ook te benaderen via het beheercentrum voor de Azure Active Directory.
 
Als je als hoofdbeheerder in de Azure portal inlogt, zie je dat Azure gekoppeld is aan je tenant. Belangrijk om te weten: alles wat je in deze portal aanzet heeft betrekking op je tenant. Je kunt hier onder andere virtuele machines aanzetten of gebruikmaken van SQL-databases en opslagaccounts. Wil je meer weten over Azure, kijk dan hier.

Pay-as-you-go 

Azure-diensten die je aanzet, betaal je achteraf op basis van verbruik. Deze diensten staan los van je basispakket-licenties en dit zijn dus extra kosten. Om een schatting te maken van de kosten kun je van tevoren een berekening maken in de Azure rekentool. Onthoud dat de teller gaat lopen, zodra je diensten aanzet. Zet je een dienst slechts voor even aan om het uit te proberen, dan ontvang je ook voor die korte tijd een factuur. Het kan dus voorkomen dat je een factuur ontvangt voor een zeer laag bedrag, er is geen ondergrens.

Wij sturen de factuur altijd aan het einde van iedere maand, deze heeft betrekking op de kosten van de voorgaande maand. Zo ontvang je bijvoorbeeld in januari de factuur met de de verbruikskosten van december.

Onderwijskorting 

Als je Azure-diensten aanzet, is het belangrijk dat je een koppeling maakt met APS IT-diensten (dit kan een EA of CSP koppeling zijn). Op deze manier ontvang je de factuur achteraf ook via ons met daarop de onderwijskorting op de standaard Azure-prijzen. Het is dus aan te raden om ons te koppelen in Azure. Hoe je dit doet, vind je terug op onze pagina over Azure

Besparen

Daarnaast kun je extra besparen door gebruik te maken van reserveringen (reserved instances). Ook kun je ervoor kiezen om servers, bijvoorbeeld tijdens vakanties, uit te zetten.

Wanneer je een Windows Server of SQL server aanzet, is het goed om gebruik te maken van de Azure Hybrid regeling. Dit betekent dat je bij de virtuele server aangeeft dat deze server-licenties via APS IT-diensten geregeld zijn. Hierdoor betaal je geen extra kosten voor de serverlicenties in de cloud. Die heb je namelijk al in onze webwinkel aangeschaft. 

Over deze kortingen hebben wij een handige informatiepagina gemaakt. 

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Offerte of meer informatie aanvragen

Bestellen

Wil je Azure via APS IT-diensten aanschaffen, vraag dan een offerte aan.

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!