Licentieoverzicht

Power Apps

Met Power Apps maak je eenvoudig apps voor je onderwijsinstelling. Denk aan apps voor verlofaanvragen of cursusinschrijvingen.

  • Bouw eenvoudig apps die het werk makkelijker maken
  • Maak toepassingen op basis van Microsoft 365 gegevens en meer
  • Licentie per app of per gebruiker

Wat kun je met Power Apps?

Met Power Apps bouw je eenvoudig apps via een canvas. Hiervoor hoef je in principe niet te kunnen coderen. Het is een ‘low-code’ applicatie, waardoor je met behulp van sjablonen en standaard werkstromen op een eenvoudige manier een professionele app voor je school of stichting maakt. Je gebruikt gegevens uit Microsoft 365, maar voegt ook gemakkelijk gegevens buiten Microsoft toe. Denk aan Facebookgegevens. Wil je een app op maat maken? Dan raden we je aan om hierbij (technische) ondersteuning te zoeken.

Voorbeelden van apps

Je kunt apps maken voor:

Power Apps afsluiten per app of per gebruiker

Je kunt Power Apps afsluiten per app of per gebruiker.

  • Licentie per app: Met deze licentie sluit je Power Apps af per app. Je moet als beheerder deze licentie koppelen aan een omgeving (en dus niet aan een medewerker). Een gebruiker kan hiermee één app bouwen en gebruiken met de volledige mogelijkheden van het programma. Oftewel: deze licentie per app geeft een gebruiker toegang tot één Power App of één portal voor één omgeving. Een gebruiker kan meerdere ‘per app’ licenties gebruiken. Zo is het mogelijk om meerdere oplossingen te gebruiken die gericht zijn op verschillende scenario’s, zonder dat er een licentie per gebruiker nodig is.
  • Licentie per gebruiker: Je moet als beheerder deze licentie koppelen aan een specifieke gebruiker. De gebruiker kan een onbeperkt aantal apps (binnen servicelimieten) bouwen en gebruiken met de volledige mogelijkheden van het programma. 

Onderdeel van het Power Platform

Power Apps is één van de applicaties binnen het Power Platform. Wil je weten wat je nog meer met dit platform kunt doen? Bekijk dan de mogelijkheden van het Power Platform.

Met deze Power Apps licentie koppel je apps of andere zaken ook aan Power Automate. Dat kan alleen wanneer de stromen uit Power Automate worden uitgevoerd binnen de context van de Power Apps toepassing. Dus: dezelfde gegevensbronnen voor triggers of acties moeten worden gebruikt.

Wil je zelfstandige Power Automate stromen gebruiken die geen verband hebben met de Power Apps toepassingen? Dan heb je een losse Power Automate licentie nodig.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

 


Je kunt de volgende producten bestellen: