Licentie

Power Automate - Per gebruiker

Met Power Automate automatiseer je bepaalde werkprocessen zodat er minder handmatig werk nodig is, denk aan het goedkeuren van documenten. Dit is de licentie per gebruiker.

  • Dit is de licentie per gebruiker
  • Automatiseer taken en processen
  • Zorg voor tijdswinst binnen je school of stichting

Wat kun je met Power Automate?

Met Power Automate automatiseer je taken en processen via zogenaamde ‘stromen’. Dat doe je met behulp van sjablonen of standaard werkstromen die al klaarstaan in de tools. Je gebruikt hiervoor gegevens binnen en buiten Microsoft 365. Zo verbind je Power Automate gemakkelijk met het volledige Microsoft Power Platform, Microsoft 365, Dynamics 365, Azure en honderden andere apps. Wil je een werkstroom op maat maken? Dan raden we je aan om (technische) ondersteuning te zoeken of om een training te volgen over Power Automate.

Voorbeelden van stromen

Je kunt automatische stromen creëren voor:

  • facturen die automatisch in de juiste SharePoint map worden opgeslagen;
  • bestel- of goedkeuringsprocessen waarbij niemand meer achter de handeling van een ander aan hoeft te gaan;
  • processen rondom jubilea waarbij alle betrokkenen automatisch mails ontvangen;
  • en nog veel meer, zie ook de voorbeelden van Stichting Quadraten.

Power Automate afsluiten per stroom

Met deze licentie sluit je Power Automate af per gebruiker (medewerker). Je moet als beheerder deze licentie koppelen aan een specifieke medewerker. De gebruiker kan een onbeperkt aantal stromen (binnen servicelimieten) bouwen en gebruiken met de volledige mogelijkheden van het programma.

Wil je Power Automate liever afsluiten per stroom? Bekijk dan de licentie Power Automate – Per stroom.

Onderdeel van het Power Platform

Power Automate is één van de applicaties binnen het Power Platform. Wil je weten wat je nog meer met dit platform kunt doen? Bekijk dan de mogelijkheden van het Power Platform.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)