Bescherm je data

Alles wat je wilt weten over veilig mailen

De meeste datalekken ontstaan door menselijke fouten. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail die doorgestuurd wordt aan een verkeerde ontvanger.

Er zijn verschillende mogelijkheden die helpen dit te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld documenten en e-mails beveiligen door deze te labelen. Gevoelige data geef je dan een label mee waardoor het bestand niet doorgestuurd mag worden en enkel intern bekeken mag worden. Dit helpt je te voldoen aan de AVG en verkleint de kans op een datalek.

Het is goed om te weten dat het met Microsoft 365 mogelijk is om gevoelige informatie zoals een zorgdossier of notulen, veilig te delen zodat de kans op datalekken sterk vermindert. Maar hoe regel je dit? We beschrijven de opties hier.

Ook ZIVVER kan je een handje helpen om het e-mailen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Op deze pagina lichten we 5 interessante functionaliteiten toe en hier vind je een stappenplan om zelf te starten. Je kunt ook het artikel uit ons magazine lezen, waar naar voren komt wat ZIVVER ken betekenen voor het onderwijs. 

Meer weten?

Bekijk dat het webinar ‘Veilig mailen en data delen’ op YouTube.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl