Implementatie & beheer

Cloudprinting en Cloudscannen

Per 31 december 2020 is Google Cloud Print opgehouden te bestaan. Dit werd door vele instellingen gebruikt om vanaf een tablet, laptop of telefoon op afstand te printen naar de gewenste printer(s). Maar uiteraard ook voor scannen.

Omdat dit niet meer kan zetten we de alternatieven voor je op een rijtje.

Voor Printen

Universal Print

Microsoft heeft op dit moment ‘Universal Print’ in public preview* uitgebracht.

Via Universal print kun je de printers gebruiken vanuit de cloud en regie uitvoeren via de Azure AD en Eindpunt beheer (Intune). Omdat het in de kinderschoenen staat heeft het op dit moment nog wat beperkingen. Denk aan de volledige functionaliteiten van sommige uitgebreide printers die wellicht nog niet allemaal ondersteund worden. Maar de verwachting is dat zodra het algemeen beschikbaar is, de ontwikkeling hard zal gaan net als je bij Teams, SharePoint en Intune zag gebeuren. Dus zeker een goede optie, en deze kun je zonder extra kosten gebruiken. Het zal onderdeel gaan uitmaken van de Windows A3 licentie, welke onderdeel uitmaakt van onze Cloudbundel.

Universal print gebruikt de firmware van je printer. Tegenwoordig zie je met huidige printers dat deze allemaal gebruik maken van de universal print-firmware. De verwachting is dat bestaande  printers steeds meer via firmware updates dit ook beschikbaar zullen maken.

En anders kun je eventueel gebruik maken van de universal print connector die is uitgebracht voor printers die nog niet ‘universal print ready’ zijn.

Heb je nog vragen over Universal Print kijk dan eens hier.

En mis je nog dingen vergeet dan vooral niet dit idee in te brengen. Of kijk er gewoon eens naar om te zien waar ze nu al aan werken op basis van input van anderen. Aanrader!

Bestel hier proeflicenties om er alvast mee aan de slag te gaan.

Voor Scannen

Office Lens

Met Office Lens maak je via je mobiel (iOS en Androideen foto van het document wat je normaal gesproken wilt scannen. Deze kun je vervolgens direct opslaan in bijvoorbeeld OneNote of je OneDrive zodat deze makkelijk beschikbaar is in de applicaties waar jij graag mee werkt. Daarnaast heeft het slimme features als de foto direct omzetten in tekst zodat je opgeslagen pdf bestand zelfs doorzoekbaar is. En hem geheel naar wens recht te zetten.

Dat wil zeggen dat hij beschikbaar is, maar wel er nog eventuele bugs in te vinden zijn en hij op basis van jullie aanbevelingen door ontwikkeld wordt.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl