Home

De Adobe-overeenkomst

De meeste Adobe-applicaties zijn intuïtief en snel te leren. Daarom passen ze zo goed bij de 21e-eeuwse vaardigheden. Op deze pagina leest u meer over de Adobe-overeenkomst, benoemen we de Adobe console en gaan we in op applicaties die interessant zijn in de klas.

De Adobe-overeenkomst

In de nieuwe Adobe overeenkomst van APS IT-diensten kunnen scholen en schoolbesturen kiezen voor een instellingslicentie Acrobat Pro of het complete pakket, de Creative Cloud.

De Creative Cloud bevat alle professionele producten van Adobe (bekijk hier welke dat zijn) en deze mag je onbeperkt installeren op elk apparaat dat eigendom is van de school. Met Acrobat Pro doorzoek en bewerk je PDF's. Ook biedt het mogelijkheden voor het beveiligen van PDF, dat helpt te voldoen aan de AVG. Ook voor Acrobat Pro geldt: je mag het programma onbeperkt installeren op apparaten van de school.

In de Adobe-overeenkomst reken je af per fte op basis van aantallen uit de jaaropgave. Hierdoor is Adobe-software qua prijs toegankelijker voor het onderwijs dan voorheen.

21-eeuwse vaardigheden en Adobe

Als school wil je leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op toekomst. Het stimuleren van 21-eeuwse vaardigheden is hierbij essentieel en de software van Adobe kan hierin ondersteunen. De verschillende apps en programma’s zorgen er namelijk voor dat leerlingen vaardigheden als samenwerken, creatief en kritisch denken, mediawijsheid en probleemoplossend vermogen ontwikkelen. 

De console van Adobe

Onlangs introduceerde Adobe de Admin Console voor het onderwijs. Dat is goed nieuws; het geeft namelijk een aantal handige mogelijkheden. We zetten de voordelen op een rij.

De voordelen van de console op rij:

  • De console biedt een stuk meer mogelijkheden dan de huidige distributiemethode.
  • Ook biedt de console de mogelijkheid tot upgraden naar 2019 versies van Adobe-programma’s.
  • Je krijgt toegang tot de nieuwe producten, waaronder Premiere Rush, XD en Spark.
  • Zijn er onder de stichting of het bestuur meerdere scholen die werken met Adobe? Dan is het voor een beheerder mogelijk om deze instellingen in één keer vanuit een zogenoemd team te beheren.
  • De console biedt toegang tot cloudopslag voor medewerkers en leerlingen.
  • Je kunt de shared device licenties gaan gebruiken. Dit zijn de licenties voor de apparaten in klas- en computerlokalen, bestemd voor gebruik door leerlingen. Deze zijn enkel van toepassing voor instellingen met Creative Cloud for Enterprise licenties.
  • Het samenstellen van pakketten wordt gedaan met een geïntegreerde, nieuwe versie van de Creative Cloud Packager. Uitrol naar devices gaat via SCCM, JAMF of bijvoorbeeld via Intune (met een MSI installeer pakket).
  • Je hebt authorisatiemogelijkheden via Enterprise-ID of via de bestaande Active directory (Azure).
  • Je kunt zelf productsuites maken voor een bepaalde groep (leerjaar) en periode. 

Maak je al gebruik van Adobe-software via APS IT-diensten en wil je de console in gebruik nemen? Stuur dan even een e-mail naar info@apsitdiensten.nl.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl