Communiceren: een 21e eeuwse vaardigheid

Makkelijk een mooie presentatie maken met Sway

Naast het bekende PowerPoint heeft Microsoft nog een andere toepassing waarmee je snel en handig een presentatie in elkaar kunt zetten: Sway. Het unieke aan Sway is dat je eenvoudig een document upload waar automatisch een presentatie van wordt gemaakt.

Denk bijvoorbeeld aan Nieuwsbegrip; je start een presentatie vanuit een document en Sway ‘knipt’ de tekst en de plaatjes en plaatst deze in een format waarvan jij de opmaak nog gemakkelijk kunt veranderen.

Je kunt er ook voor kiezen om losse stukjes tekst en afbeeldingen in te voegen, bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief van het team of de klassenkrant. Klik je vervolgens op de knop Remix, dan krijg je steeds een andere opmaak te zien van de door jou ingevoerde gegevens. Super handig als je snel een mooie presentatie of een professioneel document in elkaar wil zetten! 

Sway is alleen online beschikbaar en helemaal gratis te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een account! Nieuwsgierig? Je kunt het zelf uitproberen op sway.office.com. 

Is PowerPoint nu overbodig?

Nee, PowerPoint is nog steeds een handige toepassing om je presentaties vorm te geven. Wil je bijvoorbeeld veel data, tabellen of grafieken laten zien? Dan kun je het beste kiezen voor PowerPoint. Ook wanneer je offline wil werken, is PowerPoint het juiste programma. 

Als je vooral veel beelden wil tonen óf snel een presentatie wil samenstellen, kun je het beste Sway gebruiken.  

Inspiratie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Sway en hoe je deze kunt toepassen in jouw klas? Kijk dan eens naar het interview met Marien Zonnenberg waarin hij vertelt hoe hij Sway toepast in zijn lessen.  


Sway

PowerPoint

Online beschikbaar

Desktopversie


Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl