Home

Terugblik BETT-show 2023

Van 29 tot en met 31 maart vond de jaarlijkse BETT-show plaats in Londen: een van de grootste onderwijstechnologiebeurzen ter wereld! De beurs biedt een platform voor bedrijven om hun nieuwste technologieën te presenteren aan het onderwijs. Dagelijks bezochten zo’n 40.000 mensen de BETT-show, waarvan zo'n 25 procent uit Nederland. Wij waren er uiteraard ook bij!

Kunstmatige intelligentie

Op de beurs was er veel aandacht voor Generative AI, een vorm van kunstmatige intelligentie waarmee je nieuwe inhoud (zoals taal) kan genereren op basis van bestaande data. Zo introduceerde Microsoft de recent aangekondigde Microsoft 365 Copilot en de Learning Accelerator Tools. Dit zijn hulpmiddelen waarmee leerkrachten hun leerlingen kunnen coachen en inzicht krijgen in de leervoortgang. Een voorbeeld hiervan is de Leescoach.

Spelgebaseerd leren

Hoe houd je leerlingen gemotiveerd tijdens de lessen en hoe zet je (video)spellen in als interactief element in je leeromgeving? Gamification is geen nieuw fenomeen; afgelopen jaar zagen we de effecten ervan onder andere al terug bij de Minecraft Verkeerseducatie, waarbij leerlingen spelenderwijs oefenen met verkeerssituaties én tegelijkertijd aan hun 21e eeuwse vaardigheden werken. Opvallend op de BETT was het aanbod van eSports, zoals speciale vloeren waarop je moet bewegen. Voor jongeren natuurlijk geen onbekend fenomeen. Uiteraard zagen we ook dit jaar de robots en microbits waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren. 

Beveiliging en leren

Natuurlijk was beveiliging ook een dominant onderwerp op de beurs en zagen we veel hulpmiddelen en applicaties om eindgebruikers te trainen en om inzicht te krijgen in de risico’s die je loopt. Ook was er op diverse stands veel ruimte voor back-up oplossingen. Google toonde haar oplossingen voor betere samenwerking en persoonlijk, toegankelijk leren. Verder zagen we partners zoals SMART en Impero hun nieuwste innovaties presenteren.

Samenwerking met Microsoft

In een persoonlijk gesprek met Rick Herrmann (Vice President of Education bij Microsoft) werd de waarde van de samenwerking met het Nederlandse onderwijs benadrukt, die wij behartigen met partners SURF en SLBdiensten. De samenwerking biedt het onderwijs de kans om versneld met nieuwe Microsoft technologie aan de slag te gaan én om invloed op de productontwikkeling uit te oefenen.

Op de BETT was Nederland vertegenwoordigd met een EdTech delegatie: de Dutch EdTech Foundation. In de komende periode verkennen we met deze stichting of er samenwerkingsmogelijkheden zijn die ervoor kunnen zorgen dat innovatieve oplossingen van start-up's eenvoudig en laagdrempelig beschikbaar komen voor het onderwijs. 

Al met al was het een innoverende en inspirerende BETT, waar onze stappenteller met gemak 23.000 stappen per dag aantikte. Leuke leveranciers, bekende relaties, mooie onderwerpen én mogelijkheden om te netwerken. Kortom: wij kijken alweer uit naar volgend jaar. Hopelijk dat we dan met nóg meer enthousiastelingen vanuit Nederland afreizen!

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl